Stiri

Grupul portughez BA Vidro a devenit noul proprietar Stirom

• Bookmarks: 18934


Cel mai mare producător intern de articole de sticlărie Stirom are un nou proprietar, după ce compania Yioula Glassworks şi-a vândut majoritatea activelor din domeniul sticlăriei către BA Vidro.

Compania greacă Yioula Glassworks SA, societatea mamă, era ultimul acționar persoană juridică care controla indirect societatea Stirom, prin intermediul subsidiarei sale, integral deţinută de MGL Mediterranean Glass Limited.

Finalizarea tranzacției, la sfârșitul anului

 Potrivit unui anunţ publicat de producătorul român pe portalul Bursei de Valori București (BVB), Yioula Glassworks SA, împreună cu subsidiara sa Yalos Holdings (Overseas) Limited, a încheiat pe 10 octombrie un contract de vânzare-cumpărare cu BA Vidro SA (Portugalia), având ca obiect vânzarea celei mai mari părţi a afacerii sale în domeniul sticlăriei de ambalaj, incluzând toate acţiunile emise de Glasstank B.V. (o societate care este, indirect, o societate mamă a Stirom).

Finalizarea tranzacţiei este supusă aprobărilor necesare în domeniul concurenţei şi altor condiţii precedente uzuale pentru finalizarea tranzacţiei şi este de aşteptat să aibă loc până la sfârşitul anului 2016.

Grupul portughez BA Vidro a fost  fondat în 1912. Grupul este controlat de trei familii şi are în total şapte fabrici cu 2.145 de angajaţi, în Peninsula Iberică şi Polonia. Compania a cumpărat în 2012 grupul polonez Warta Glass.

Stirom a fost înfiinţată în anul 1968 în Bucureşti, sub numele de Întreprinderea de Articole de Sticlărie Bucureşti. Începând cu anul 1990, a devenit societate comercială pe acţiuni, sub denumirea de Stirom SA, iar din 1995 a devenit companie majoritar privată. La începutul anului 2003, Stirom SA a fost preluată de grupul Yioula Glassworks, cu sediul în Grecia, grup ce deţine alte șase fabrici de sticlă în Grecia, Bulgaria şi Ucraina.

Similar Posts:

18 recommended
comments icon0 comments
0 notes
934 views
bookmark icon

Write a comment...