Stiri

În Ucraina, a fost pusă în funcțiune prima linie de producere a hârtiei din frunze

• Bookmarks: 14470


A fost pusă în funcțiune prima linie din lume de prelucrare a frunzelor pentru obținerea hârtiei, realizată pe baza unei tehnologii puse la punct de un elev.

Unitatea de producție se află amplasată în regiunea Jitomir. În timpul procesului de productie, frunzele sunt mărunțite și prelucrate cu ajutorul unor echipamente speciale. Materia prima este încâlzită la doar 40 de grade Celsius, astfel încât nicio substanță nociva să nu fie eliberată in atmosferă. Apoi, masa obținută este preluata de transportor, uscată și întinsă, se menționează pe portalul Ecotown.com.ua.
Hârtia obținută prin noua tehnologie poate fi utilizată pentru ambalarea eco a produselor, cum ar fi ouăle, pentru producerea paielor pentru consumul băuturilor, a ghiveciurilor pentru plante și altele, toate acestea fiind deja testate în cadrul fabricii din Jitomir. Materia primă pentru obținerea acestor produse este formată 50% din deșeuri de hârtie și 50% frunze căzute din copaci și colectate.
Tehnologie unică de producere a hârtiei din frunzele căzute, a fost elaborată de un elev din Ucraina, Valentin Frechka, acesta fiind premiat cu medalie de aur în cadrul Olimpiadei Geniilor în SUA, potrivit portalului Euromaidan Press. (Romulus Cristea)

Similar Posts:

14 recommended
comments icon0 comments
0 notes
470 views
bookmark icon

Write a comment...