Stiri

International Paper anunță acordul pentru achiziționarea DS Smith

• Bookmarks: 20215


Acest  acord urmărește înființarea unei companii diferențiate de ambalaje din carton ondulat, cu aproximativ 90% din venituri din ambalaje „durabile” . De asemenea,cei de la IP, își propun să integreze cca. 600.000 tone de carton de la DS Smith în sistemul  IP, ceea ce se pare că vor crește rata de integrare la aproximativ 90%.

IP afirmă că afacerea va optimiza, de asemenea, rețeaua combinată a fabricilor și totodată lanțul de aprovizionare, creșterea expunerii la segmentele de bunuri de larg consum (FMCG) și comerț electronic.Totodată, cei de la IP își iau angajamentul de a crește în mod responsabil prin gestionarea mediului.

IP anticipează costurile totale pentru realizarea acestor sinergii la aproximativ 370 milioane USD, anticipând aproximativ 33%  realizabile în primul an și aproximativ 66% realizate în anul doi ,urmând cca. 95%  ca fiind realizate în anul trei după încheierea tranzacției.

Compania afirmă că, la finalizarea integrării , orice noi acțiuni IP emise acționarilor DS Smith vor fi autorizate pentru listarea primară la Bursa de Valori din New York, sub rezerva notificării oficiale de emitere. IP intenționează, de asemenea, să caute o listare secundară a acțiunilor sale la Bursa de Valori din Londra.

În februarie ac. , Mondi a abordat DS Smith cu o ofertă totală pentru a-l cumpăra, cu o potențială fuziune estimată să aducă o valoare combinată de peste 11 mld euro.  Deși nu a fost făcută nicio propunere oficială, DS Smith a anunțat anterior că a primit o expresie preliminară de interes din partea Mondi.Cu toate acestea, în luna următoare, discuțiile purtate de International Paper cu DS Smith în jurul unei potențiale achiziții au ridicat o ofertă de peste 6 mld euro și au declanșat un „război potențial al licitațiilor” cu Mondi. La acea vreme, Bloomberg, Financial Times și The Times se numărau printre publicațiile care declarau că oferta International Paper ar putea duce la un „război a licitațiilor”. Reuters a mai raportat că acțiunile DS Smith au crescut cu 7% de când a fost propusă cumpărarea.

 

 

 

Similar Posts:

20 recommended
comments icon0 comments
0 notes
215 views
bookmark icon

Write a comment...