Stiri

829 mil euro profit pentru DS Smith.

• Bookmarks: 49219


DS Smith înregistrează un profit de 829 mil euro și se mișcă pentru a asigura piața tranzacțiilor internaționale pe hârtie.Grupul a înregistrat un profit operațional de 829 mil.euro în rezultatele sale pentru întregul an 2023/2024 și a declarat că acordul convenit cu International Paper este “o oportunitate atractivă”,fiind totuși  in scădere față de 2022/2023 de 950 mil euro, pe fondul cererii slabe a consumatorilor și a inflației ridicate.
Compania braziliană de celuloză și hârtie Suzano a fost în discuții pentru a cumpăra International Paper într-o tranzacție de 15 miliarde de dolari, iar analiștii au speculat că această afacere este condiționată de renunțarea la achiziția DS Smith.
International Paper a anunțat că a convenit un acord de 6,5 mld euro pentru a cumpăra DS Smith în aprilie, după ce a respins o ofertă rivală din partea Mondi.
Miles Roberts, directorul executiv al grupului, a declarat: “Suntem încântați că am oferit o performanță robustă, în ciuda mediului provocator, determinat de concentrarea noastră asupra clienților, calității, serviciilor și inovației, împreună cu beneficiile inițiativelor noastre de productivitate de auto-ajutorare. Sunt, de asemenea, foarte mândru de progresul excelent continuu în sprijinirea provocărilor de sustenabilitate ale clienților noștri și de atingerea obiectivului nostru de înlocuire a 1 miliard de unități de plastic cu alternative pe bază de fibre cu 16 luni înainte de termen.
“Tendințele pozitive ale volumelor de ambalaje din a doua jumătate a anului trecut au continuat și în anul financiar curent și rămânem concentrați pe prețuri, eficiență operațională și control strict al costurilor. Creșterea cererii are ca rezultat costuri mai mari cu hârtia și alte costuri de producție, inclusiv OCC. Anticipăm că acest lucru se va reflecta în creșterea prețurilor ambalajelor, beneficiile fiind așteptate să fie ponderate în a doua jumătate a anului financiar curent și să ofere un impuls suplimentar .
“În aprilie, am anunțat o fuziune cu International Paper printr-o tranzacție cu toate acțiunile. Fuziunea cu International Paper este o oportunitate atractivă de a crea un lider internațional în soluții de ambalare durabile, bine poziționat pe piețe atractive și în creștere din Europa și America de Nord. Colaborăm cu International Paper pentru a satisface condițiile ofertei și pentru a finaliza cu succes tranzacția.”-Miles Roberts.

Similar Posts:

49 recommended
comments icon0 comments
0 notes
219 views
bookmark icon

Write a comment...