Stiri

KBA întâmpină al 200-lea an de existență cu planuri impresionante și venituri în creștere.

• Bookmarks: 40625


KBA a anunțat rezultatele pe anul 2016, iar cifrele financiare arată o creștere a veniturilor sale cu 13,9% de la 1 miliard € la 1.16milarde de euro. Reprezentanții societății declară că firma a depășit obiectivele sale pe termen mediu. Profitul net a crescut la 82.2 milioane de euro, comparativ cu 2015 când profitul a fost de 26.9 milioane de euro.

Claus Bolza-Schünemann, CEO-ul KBA spune:

„Creșterea acestor indicatori financiari a fost generată de prezența noastră cu soluții pe piețele de ambalaje, de la aplicații industriale până la imprimarea digitală, precum și datorită extinderii continue a serviciilor noastre. Toate acestea s-au petrecut în ciuda absenței oricărui sprijin macroeconomic. Cu toate segmentele de operare profitabile, am fost capabili de a atinge un obiectiv îndrăzneț.“

Anul care a trecut va aduce zâmbetul pe fața acționarilor gigantului poligrafiei după o perioadă destul de lungă de incertitudini. Dr. Mathias Dähn, CFO KBA spune: „După un deceniu de declin, în care marjele de venituri au fost nesatisfăcătoare, dorim ca acționarii noștri să primească o parte echitabilă a acestui succes. Prin urmare, consiliul de administrație și consiliul de supraveghere vor cere acționarilor, la adunarea generală anuală la 23 mai 2017, să aprobe acordarea de dividende în valoare de 0,5€ pe acțiune.“
În ceea ce privește rezultatele pe regiuni, reprezentanții KBA afirmă că rezultatele bune înregistrate se datorează creșterilor din Europa de Nord, America Latină și Africa, în vreme ce zona asiatică a fost afectată de evoluția economică din China.

Divizia Digital&Web a avut o valoare a indicelui EBIT (profitul înregistrat înainte de plata dobânzilor și impozitelor) de 1,9 milioane de euro, în ciuda cheltuielilor de dezvoltare foarte ridicate. Reprezentanții KBA spun că se așteaptă ca parteneriatul cu HP în sectorul ambalajelor din carton ondulat și propria serie RotaJET să aducă o contribuție tot mai mare la activitatea de imprimare digitala.

Bolza-Schünemann spune: „În ciuda condițiilor dificile persistente în economia globală în special în lumina evoluțiilor politice recente, întâmpinăm anul 2017, anul în care compania noastră împlinește 200 de ani, cu încredere. Vizăm o creștere organică a veniturilor întregului grup de până la 1.25 miliarde de euro și o marjă EBIT de aproximativ 6 la suta in 2017.“ Pentru următorii cinci ani, KBA are ca scop creșterea veniturilor grupului cu patru la suta, cu cea mai mare parte provenită din zona ambalajelor.

Echipamentele KBA sunt distribuita în România de Primatehnic Service

Similar Posts:

40 recommended
comments icon0 comments
0 notes
625 views
bookmark icon

Write a comment...