Stiri

Kodak caută să-și vândă divizia de photo-sharing online

• Bookmarks: 19470


Potrivit unei știri publicate de agenția de știri Reuters, care citează un articol publicat de ziarul Wall Street Journal pe 17 noiembrie 2011, Eastman Kodak caută investitori care să-i cumpere divizia sa de photo-sharing online. Publicația citată afirmă că cei de la Kodak au abordat unele companii concurente, fonduri de investiții, site-uri web de photo-sharing şi companii comerciale, pentru eventuala cumpărarea a acestei aplicații online. Una din persoanele care a fost abordată de către Kodak a declarat ziarului că firma solicită „sute de milioane de dolari” pentru acest serviciu, prin care oamenii pot încărca, pune la dispoziția prietenilor şi imprima fotografii.

Oficialii Kodak au declarat că nu comentează informațiile. Ca urmare a știrii publicate, acţiunile Eastman Kodak au înregistrat o creștere de aproape 8 procente la bursa din New York.

Pe 7 noiembrie 2011, Kodak a vândut divizia de senzori de imagine către fondul de investiții Platinum Equity pentru o sumă rămasă confidențială.

La începutul lunii noiembrie, Kodak a anunțat că este în căutarea unor variante de finanțare pentru cca 500 de milioane dolari. În rezultatele financiare pentru cel de-al treilea trimestru al 2011, Kodak a raportat pierderi de 222 milioane dolari.

(Sursa: Reuters)


Similar Posts:

19 recommended
comments icon0 comments
0 notes
470 views
bookmark icon

Write a comment...