Stiri

Kodak şi-a vândut divizia de senzori de imagine către Platinum Equity

• Bookmarks: 21486


Eastman Kodak a anunţat astăzi că a finalizat procesul de vânzare a afacerii sale Sensor Solutions (ISS) către fondul de investiţii Platinum Equity, scopul acestei mişcări fiind consolidarea poziţiei financiare a companiei, ultima perioadă evidențiind existenţa unor serioase probleme de cash flow. Fără să facă publice detaliile privind suma totală a tranzacţiei, Kodak declară că va continua să aibă acces la tehnologia senzorilor de imagine trecută în proprietatea celor de la Platinum Equity pentru a o utiliza la echiparea propriilor produse.

Parte a acestei tranzacţii este și o proprietate imobiliară de cca 80.000 mp amplasată în Eastman Business Park din Rochester, N.Y., incluzând clădiri destinate activităţilor de cercetare. Afacerea ISS vândută de Kodak are ca obiectiv de activitate dezvoltarea, fabricarea şi comercializarea în întreaga lume a celor mai performante şi robuste dispozitive care compun senzorii de imagine, această divizie având o tradiţie de peste 30 de ani în domeniu.

Fondul de investiţii Platinum, fondat în 1995 de către milliardarul Tom Gores, a mai achiziţionat în vara acestui an o altă companie importantă din industria grafică, producătorul de aplicaţii software Quark Inc.

(Sursă: Eastman Kodak Corporation)

Similar Posts:

21 recommended
comments icon0 comments
0 notes
486 views
bookmark icon

Write a comment...