Stiri

manroland ar putea fi cumpărat de fondul de investiții Platinum Equity sau de Grupul Possehl

• Bookmarks: 18432


Potrivit unor știri apărute în presa germană de azi, 17 ianuarie 2012, manroland ar avea o ofertă fermă de cumpărare pentru toate trei fabricile din partea fondului de investiții Platinum Equity din Los Angeles și o altă soluție de investiții din partea grupului industrial german Possehl din Lübeck. Platinum Equity a făcut anul trecut două investiții importante în industria grafică, fondul american cumpărând dezvoltatorul de software Quark Inc. și divizia de senzori de imagine de la Kodak. Grupul Possehl, care însumează 130 de companii  în mai multe domenii industriale, a mai salvat de la faliment un alt nume important din industria tipografică, fabricantul de sisteme de sortare, inserare și expediere Bowe Systec cu sediul în același oraș ca și manroland, Augsburg.

Chiar dacă nu există încă informații oficiale asupra investitorilor care au depus oferte ferme de cumpărare pentru manroland, cotidianul german “Augsburger Allgemeine” vehiculează ideea că Platinum Equity ar fi dispus să plătească 100 de milioane de euro pentru fabricantul german.

Conform declaraților lui Werner Schneider, auditorul financiar și administratorul provizoriu al manroland pe durata perioadei de insolvență, mâine se va decide cumpărătorul manroland.

(Sursă: Augsburger Allgemeine)

Similar Posts:

18 recommended
comments icon0 comments
0 notes
432 views
bookmark icon

Write a comment...