Stiri

Manroland sfârtecat în trei. Fabrica din Augsburg a fost vândută către Grupul Possehl

• Bookmarks: 18441


Într-o conferință organizată la Augsburg astăzi, 18 ianuarie 2012, la ora 19:00 (ora României), administratorul de insolvență Werner Schneider a anunțat decizia finală luată împreună cu Consiliul Creditorilor în ceea ce privește viitorul manroland, companie aflată în insolvență din 25 noiembrie 2011. Potrivit anunțului făcut de casa de avocatură Schneider Geiwitz & Partner, cele trei fabrici manroland vor fi vândute separat. Oferta fondului american de investiții Platinum Equity nu a fost luată în considerare, fabricile manroland rămânând pe mâinile unor acționari germani.

Uzina de mașini tipografice manroland din Augsburg este vândută către grupul industrial german Possehl iar fabrica de mașini plane din Offenbach va fi cumpărată de managementul manroland împreună cu un investitor, la Offenbach fiind nevoie de o strategie de investiții care ar necesita garanții din partea statului german. Unitatea de producție din Plauen are un statut incert, fabrica urmând a lucra în condiții de outsourcing pentru o nouă companie. Grupul Possehl a declarat că analizează posibilitatea de a achiziționa pe viitor și fabrica Plauen.

Actualizare, 19 ianuarie 2012:

Conform declarațiilor lui Werner Schneider, 1.500 din cei 2.200 de lucrători ai fabricii manroland din Augsburg vor putea să-și păstreze locurile de muncă, în timp ce unitatea de producție din Offenbach își va reduce posturile de la 1,760 la 750, mai puțin de jumătate. De asemenea, fabrica din Plauen va păstra doar 290 de angajați din cei 680 câți are în prezent.

Chiar dacă a cumpărat doar fabrica manroland din Augsburg, grupul Possehl a dat asigurări că va asigura comenzi și pentru fabrica din Plauen pe baza unui contract de lungă durată. Responsabili din grupul Possehl au declarat pentru agenția de știri Bloomberg că grupul german a obținut un credit în valoare de mai multe sute de milioane de euro de la un consorțiu de bănci condus de Deutsche Bank pentru a licita cumpărarea fabricii din Plauen. Surse anonime citate de Bloomberg au declarat că există oferte și din partea altor investitori pentru fabrica din manroland din Plauen.

Potrivit analiștilor germani din presa de specialitate, povestea manroland ar putea înregistra noi surprize în perioada următoare.

(Sursă: Schneider Geiwitz & Partner, Bloomberg)


Similar Posts:

18 recommended
comments icon0 comments
0 notes
441 views
bookmark icon

Write a comment...