Stiri

Viitorul manroland ar putea fi decis mâine, 18 ianuarie

• Bookmarks: 18398


Negocierile privind vânzarea fabricantului german de mașini tipografice ofset manroland sunt în faza finală iar o decizie ar putea fi luată mâine 18 ianuarie 2012, anunță Werner Schneider, auditorul financiar și administratorul provizoriu al manroland pe durata perioadei de insolvență.

„În acest moment avem pe masă două concepte de oferte care vor fi înaintate miercurea viitoare comitetului creditorilor pentru a lua o decizie finală,” explică Werner Schenider.

Luând ca bază statutul curent al negocierilor, ideea vânzării manroland este, în opinia Schneider Geiwitz & Partner, calea cea mai sigură care ar permite existența celor trei fabrici ale companiei din orașele Augsburg, Offenbach și Plauen. Potrivit lui Schneider, discuțiile cu ofertanții individuali au fost complexe, fiind supuse unor constrângeri intense dictate de timpul scurt.

Ofertele existente vor fi prezentate membrilor comitetului creditorilor, fără a exista vreo așteptare prestabilită în ceea ce privește rezultatele. „Lucrez sub ipoteza că vom fi capabili să obținem un rezultat împreună cu reprezentanții creditorilor și cu cei ai băncilor păâ miercuri după-amiază” a dorit Schneider să menționeze.

Ultimele detalii ale contractului de vânzare vor fi elaborate ulterior împreună cu cumpărătorul sau cumpărătorii. În acest context, numărul final al reducerilor de personal care vor trebui operate urmează să fie determinat împreună cu reprezentanții sindicatelor – negocierile nefiind finalizate pe acest subiect. Schneider a dorit să precizeze și că există o prioritate a negocierilor pentru a păstra un număr cât mai mare al locurilor de muncă.

Potrivit unui articol publicat pe siteul Internaționalei Socialiste, un reprezentant al sindicatului IG Metall a declarat că actualii proprietarii ai manroland de la MAN Group și Allianz au acceptat să finanțeze cu 24 de milioane de euro plățile necesare în procesul de disponibilizări masive care vor afecta cele trei fabrici manroland. Oficialul de la IG Metall nu a putut să precizeze dacă această sumă va fi suficientă și nici câți oameni vor fi disponibilizați, un anunț urmând a fi făcut după terminarea perioadei de insolvență, 1 februarie 2012.

Potrivit unor rapoarte din industrie, fabricantul german manroland ar putea renunța la aproximativ 2.000 de lucrători dintr-un total de 6.500 câți are în prezent.

(Sursă: Schneider Geiwitz & Partner)


Similar Posts:

18 recommended
comments icon0 comments
0 notes
398 views
bookmark icon

Write a comment...