Soarta celor 300 de angajați rămași la fosta fabrică manroland din Plauen, Germania, este destul de incertă după ce negocierile pentru preluarea facilităților de producție de acolo au eșuat. În ciuda unor eforturi intense depuse în ultimul an de zile pentru îmbunătățirea eficienței fabricii, eforturi ce au presupus și disponibilizarea a circa 400 de muncitori, nu s-a ajuns la altă soluție. Anunțul a fost făcut de Werner Schneider, cel care s-a ocupat de administrarea manroland de când compania a intrat în insolvență.
Fabrica manroland din Plauen, Germania.
Deteriorarea situației economice în general, și a celei din industria tipografică, în special, a făcut ca fabrica de la Plauen să nu împărtășească soarta celei de la Augsburg (care se ocupa cu producția rotativelor offset și care a fost cumpărată de Possehl Group) și a celei de la Offenbach (producătoare de mașini plane, care a găsit un investitor în persoana britanicului Tony Langley).
Werner Schneider, administratorul de insolvență manroland. Credit foto: Manager Magazin
Aceasta este opinia exprimată chiar de Werner Schneider, care a declarat pentru “PrintWeek” că „decizia de închidere nu a fost ușoară pentru nimeni dintre cei implicați. Eforturile intensive de a salva Plauenul n-au dat rezultate din aceleași motive care au dus la dispariția grupului manroland”.
Administratorul Schneider a mai declarat că muncitorii din fabrică vor mai lucra până la terminarea contractelor în derulare, după care vor fi ajutați să-și găsească alte locuri de muncă.
Similar Posts:
- Manroland sfârtecat în trei. Fabrica din Augsburg a fost vândută către Grupul Possehl
- Unicredit pune umărul la redresarea manroland
- Perspective promiţătoare pentru manroland
- Grupul Langley a cumpărat divizia manroland de mașini offset plane din Offenbach
- Viitorul manroland ar putea fi decis mâine, 18 ianuarie