Stiri

Unicredit pune umărul la redresarea manroland

• Bookmarks: 26469


Pentru producătorul german de echipamente tipografice maroland AG, aflat în procedură de insolvenţă din 25 noiembrie 2011, administratorul de insolvență Werner Schneider a obţinut de la HypoVereinsbank – denumire încă folosită public pentru banca germană devenită UniCredit Bank AG, o aşa-numită înţelegere financiară denumită “Massekredit”, un instrument similar cu finanţarea de tip debitor în posesie (DIP). În trecut, HypoVereinsbank a fost cel mai important creditor al manroland AG.

„Prin aceasta este asigurată continuarea producţiei şi a activităţilor de afaceri ale manroland”, declara auditorul financiar Werner Schneider. „Compania poate continua să-şi desfăşoare afacerile cu clienţii şi furnizorii, acesta fiind un semnal foarte pozitiv pentru piaţă.” Schneider este încântat că s-a ajuns la această înţelegere financiară într-un răstimp de doar câteva zile. „Acţiunea imediată este esenţială, deoarece o întrerupere a producţiei afectează compania şi provoacă dificultăţi vânzărilor”, afirma acesta.

Sediul HypoVereinsbank din Munich

Creditul aprobat de UniCredit Bank AG este în valoare de 55 de milioane de Euro, din care 10 milioane Euro cu lichiditate imediată. Restul creditului constituie o garanţie pentru băncile către care manroland avea debite. Aceasta sigură un plus de lichiditate pentru manroland, fără ca băncile să trebuiască să aprobe companiei noi împrumuturi.

Finanţarea obţinută asigură îndeplinirea obligaţiilor financiare către clienţii şi furnizorii care au plasat sau primit comenzi din partea manroland după ce compania a intrat în insolvenţă, fiind segregată de la masa credală. Datoriile care au fost generate anterior deschiderii procedurii vor fi abordate ulterior, ca parte a procesului de insolvenţă.

Pentru Dieter Posch, Ministrul Afacerilor Economice, Transportului și Dezvoltării Regionale al Landului Hesse, obținerea acestui credit pentru insolvență de la HypoVereinsbank a reprezentat o ușurare, guvernul regional scăpând de obligația folosirii banilor publici pentru plata salariilor la fabrica manroland din Offenbach, oraș situat în landul său.

(Foto: http://commons.wikimedia.org/wiki/User:Florian_Adler/Gallery)


Similar Posts:

26 recommended
comments icon0 comments
0 notes
469 views
bookmark icon

Write a comment...