Default

Komori a reluat producţia la fabricile din Japonia

• Bookmarks: 19580


Komori a reînceput activitatea de producţie după o întrerupere de 11 zile, acţiune survenită urma cutremurului de 8,9 grade produs în Japonia pe 11 martie 2011. Compania a declarat că activitatea ar fi putut să continue în regim normal la cele două fabrici ale sale imediat după evaluarea urmărilor cutremurului – unităţile Tsukuba şi Komori Machinery situate în apropierea oraşului Tokyo suferind daune insignifiante, însă unii dintre furnizorii săi au fost puternic afectaţi, în special cei din Nord-Estul Japoniei.

„Echipa de Contracarare a Efectelor Dezastrului”, alcătuită de Komori imediat după seism, a reparat până la 27 martie toate utilajele tipografice ale clienţilor din oraşul Sendai, cel mai important oraş lovit de cutremur, lucrând acum la tipografii din alte regiuni mai îndepărtate, pentru a realiza verificările şi reparaţiile necesare. Un total de aproape 500 de utilaje tipografice Komori instalate în tipografiile nipone au avut de suferit, multe dintre acestea fiind deplasate de mişcarea tectonică cu peste 30 cm de pe poziție. De asemenea, un număr important de mașini de au suferit deteriorări majore la motoare și la alte subansamble.

Komori a realizat ajustările necesare pentru a-şi adapta producţia la restricţiile de energie impuse de guvern şi, deşi în primele zile au fost unele probleme cu livrările de la parteneri, începând cu 28 martie aceste probleme au fost în cea mai mare parte soluţionate.

Chiar dacă livrările comenzilor către clienţi au avut unele întârzieri, compania estimează că acestea vor reintra în normal începând cu cea de-a doua parte a lunii aprilie.

(Sursă: Komori Corporation)

Similar Posts:

19 recommended
comments icon0 comments
0 notes
580 views
bookmark icon

Write a comment...