În perioada 24-25 februarie 2011, Grup Transilvae și compania soră Color Service Transilvae vor organiza în stațiunea Albota, județul Sibiu, evenimentul LAB2011, o întâlnire de referință didicată profesioniștilor din mediul tipografic românesc care se înscrie în seria de conferințe și seminarii practice dedicate industriei de profil din România consacrată sub denumirea de GT Seminar & Lab Series.
Având ca temă principală „Optimizarea proceselor de producție tipografică prin standardizare, soluții reale de reducere a costurilor, creștere a calității și productivității”, cea de-a IV-a ediție a GT Seminar & Lab Series aduce la scenă o serie de speakeri români și străini de primă mână cu experiență în domeniul tehnologiei grafice, reprezentând companii precum X-Rite, Ugra, Efi, Adobe, Infopress Group, Best Print sau EDS România.
Conform programului evenimentului pus la dispoziție de Grup Transilvae, LAB2011 va debuta joi, 24 februarie 2011, la orele 9:00, prin cuvântul de bun venit adresat invitaților de gazdele întâlnirii: Bogdan Vasilescu (Grup Transilvae) și Dorin Pițigoi (Color Service Transilvae). Cu aceiași ocazie, domnul Erwin Widmer, managing director Ugra, va conferenția pe tema „Certificarea Ugra/PSO – Obiective, conținut și caracteristici”.
Prima sesiune a programului de prezentări, denumită „standardizarea întâlnește realitatea” va fi lansată de domnul Maxim Siniak, expert X-Rite, care va conferenția pe tema „Standardizarea pentru culorile CMYK – Conceptul X-Rite de control al procesului și compatibilitatea totală cu certificarea PSO”. În cadrul aceleiași sesiuni, domnul Dorin Pițigoi de la Color Service Transilvae va susține prezentarea „Controlul producției – Obținerea caracteristicilor tiparului în conformitate cu normele ISO 12647-2 pentru litografia offset”.
A treia sesiune de prezentări, derulată sub tema „proofing-ului de culoare sigur”, va ocazia prezentarea „Remote-proofing – Cum să configurați acest element esențial al circuitului culoare”, susținută de Daniel Kwiatkowski de la EFI, precum și prezentarea „Softproofing – De la concept la practică, de la sistemul standardizat și certificat la producția de zi cu zi” al cărui conferențiar este Dorin Pițigoi.
Ultima sesiune a zilei, desfășurată sub egida „experiență și povești de succes”, va debuta prin prezentarea „Beneficiile certificării Ugra/PSO – Factori umani, calitativi și economici, feedback de la companii certificate” susținută de Erwin Widmer de la Ugra, fiind urmată de prezentările: „Stabilitatea tiparului în tehnologia heatset” – vorbitor Laszlo Szabo Benczo de la EDS România; „Controlul de calitate – de la 0 la 100, o poveste de succes Best” – vorbitor Mihai Florescu de la Best Print Services – și de prezentarea „Drumul lung și anevoios” – o expunere realizată de Laszlo Porsche de la Infopress Group, prima tipografie din România certificată PSO.
Ziua de vineri, 25 februarie, va avea ca primă sesiune tema „PDF – Limbajul schimbului de date în industria grafică”, ocazie cu care Sorin Hașegan, Adobe Certified Trainer, va susține prezentarea „Standarde și workflow-uri PDF/X – Automatizarea procesului de verificare, corectare și certificare a fișierelor PDF destinate imprimării”.
Următoarea sesiune a zilei de vineri, denumită „tiparul dincolo de CMYK” va include prezentările „Standardizarea pentru culorile Spot – formatul CxF – limbajul universal pentru comunicarea culorii”, vorbitor Maxim Siniak, de la X-Rite, urmată de prezentarea „Colecția de culori – de la creație la producție, unde e nevoie și cum e nevoie”, susținută de Dorin Pițigoi de la Color Service Transilvae.
Tema „sub reflector” va constitui ultima serie de prezentari a evenimentului LAB2011. Cele patru expuneri incluse în această serie includ prezentările: „X-Rite și soluțiile de control al culorii pentru standardizare”, susținută de Sandor Tatrai de la X-Rite; „Posibilități de finanțare nerambursabilă – impuls sau impediment pentru afaceri în 2011?”, susținută de Nagy-Imecs Peter de la Goodwill Consulting GWC; „Iluminarea corectă – un factor cheie în producția tipografică profesională”, susținută de Ulrich Kolnik de la Just Normlicht. Ultima prezentarea a evenimentului, denumită „Economii la cerneală – ROI pentru soluția de reducere a consumului de cerneală”, va fi susținută de Remus Fărcaș de la Grup Transilvae.
La finalul evenimentului, Domnul Dorin Pițigoi va face un rezumat al întâlnirii și le va adresa invitaților cuvântul de închidere.
Potrivit declarației organizatorului Grup Transilvae, în jur de 50 de factori de decizie și profesioniști ai industriei tipografice din România au confirmat prezența la evenimentul LAB2011 desfășurat la Albota.
(Sursă: Grup Transilvae)