Eveniment

Lucrările câștigătoare la Pro Carton/ECMA Award, aduse în premieră în România

• Bookmarks: 25516


După un an și jumătate de eforturi pentru revigorarea activității și lărgirea organizației, Asociația Producătorilor de Ambalaje din România (APRA) debutează în spațiul public ca expozant la târgul Print & Sign 2014. Participarea APRA la târgul din 24-27 septembrie aduce cu sine două premiere, local și internațional, prin expunerea, în standul asociației, a lucrărilor câștigătoare la concursul Pro Carton/ECMA Award 2014. Internațional, România are onoarea de a fi prima țară în care sunt expuse ambalajele premiate pe 18 septembrie la Sorrento, cu nici o săptămână înainte de Print & Sign, românii putând admira pentru prima oară cele mai inovatoare ambalaje din carton din Europa.

Aducerea expoziției la București la cinci zile de la gala de premiere a constituit un adevărat tur de forță pentru asociația românească și, mai ales, pentru colegii europeni, neobișnuiți cu astfel de acțiuni contracronometru.

„APRA are ca obiectiv strategic promovarea cutiilor pliate, ca unul dintre cele mai eficiente și ecologice ambalaje. Am considerat de datoria noastră și ne-am străduit să aducem lucrăriile premiate la concursul Pro Carton/ECMA, special pentru a fi văzute de marketeri și designerii din România, care au ocazia să afle trendurile din designul de ambalaje și inovații orginale, precum și cele mai sofisticate înnobilări și finisări. De asemenea, sper ca expoziția să-i ambiționeze și pe tipografii români de cutii pliante, pe care îi invităm să înscrie lucrări la ediția concursului din 2015” a declarat Bogdan Tache, președintele APRA și director general al Mayr Melnhof Packaging din Ploiești, cel mai mare fabricant de cutii pliante din România.

Președintele juriului Pro Carton/ECMA Award vine la Print & Sign
La inițiativa șefului APRA, Satkar Gidda, președintele juriului Pro Carton/ECMA Award a acceptat să susțină o prezentare la Forumul Print & Pack, serie de conferințe având ca temă inovația în comunicarea la raft la raft, organizată pe 26 septembrie, între orele 11:00 și 16:00 la Centrul de Presă al complexului Romexpo. De altfel, APRA și Euroexpo Trade Fairs, organizatorul târgului Print & Sign, sunt co-organizatori ai forumului amintit.
Adresat oamenilor din marketing și publicitate, forumul dorește să creeze o punte care să faciliteze schimbul de informații între fabricanții de ambalaje și furnizorii de tehnologii grafice și materiale, pe de o parte, și comunitatea de marketing, designeri și agenții de publicitate. Chiar dacă va expune și proiecte de succes în comunicarea la raft în care tehnologia grafică a jucat un rol determinant – cum ar fi campania “Share a Coke” -, forumul nu va avea o notă tehnicistă, ba din contră, va fi pigmentat cu prezentări din zona designului și marketingului.
Contribuția APRA la organizarea Forumului Print & Pack a beneficiat și de aportul unor membri marcanți ai asociației, precum compania Printman, cel mai mare distribuitor de echipamente și consumabile tipografice din România. Distribuitor al soluțiilor de tipărire digitală HP Indigo în țara noastră, Printman îl va aduce ca speaker pe Christian Menegon, WW Business Development Manager, Labels and Packaging Hewlet Packard Indigo, personaj cheie în pregătirea tehnică a proiectului “Share a Coke”, derulată de Coca Cola anul trecut.
Lista completă a speakerilor pe care îi veți putea asculta la Forumul Print & Pack și agenda evenimentului pot fi consultate pe site-ul Print & Sign, la secțiunea forum, unde vă puteți și înscrie gratuit ca participant.
Interesul comunității de marketing și publicitate din România pentru Forumul Print & Pack nu s-a lăsat așteptat, peste 250 de participanți înscriindu-se la eveniment pe site-ul Print & Sign.

Planuri ambițioase pentru 2015
„Deși avem resurse limitate, ne vom implica în toate acele activități și evenimente care sprijină interesele membrilor noștri și pot contribui consistent la creșterea nivelului de profesionalizare în întreg lanțul logistic al ambalajelor din carton, de la producător la clientul final. Participarea ca expozant la Print & Sign și implicarea în organizarea Forumului Print & Pack, este primul pas în această direcție,” a declarat domnul Titi Amzăr, secretar executiv APRA. Colaborarea cu organizatorul Print & Sign nu este întâmplătoare, aceasta aderând recent la APRA, alături de alte patru societăți din domeniu.

„Aducerea la București a expoziției Pro Carton/ECMA Award este unul din obiectivele APRA pentru 2014. Invitația făcută de doamna Buda la Adunarea Generală APRA din iunie, să aducem expoziția la Print & Sign și să fim co-organizatori al Forumului Print & Pack, a fost un demers inspirat. Euroexpo s-a implicat foarte mult în reușita acțiunii și țin să mulțumesc echipei pentru întregul efort,” a adăugat oficialul APRA.

Acțiunile asociației nu se opresc la Print & Sign. Conform conducerii executive, APRA va încerca să organizeze la anul sau în viitorul apropiat Congresul ECMA/Pro Carton la București și, de asemenea, un sumit al industriei de ambalaje, care să reunească, pe modelul Forumului Print & Pack, toți jucătorii implicați în lanțul logistic al ambalajelor, de la fabricanți și designeri, la proprietarii de branduri și lanțurile de retail.

01_fernanda_brandao

02_artelac

03_reber

egg

elixir

gelato

jimbeam

multiflex

pepper

viva_hanger

Similar Posts:

25 recommended
comments icon0 comments
0 notes
516 views
bookmark icon

Write a comment...