Stiri

manroland țintește vânzări de peste 1 miliard de euro în 2011

• Bookmarks: 8190


manroland și-a propus să realizeze vânzări de peste 1 miliard de euro în anul curent, după analiza rezultatelor îmbucurătoare din primele șase luni ale lui 2011. Conform informațiilor furnizate de manroland, producătorul german de mașini de tipar a înregistrat o creștere de 13% din valoarea comenzilor primite, însumând 520 milioane de euro, în timp ce vânzările din prima jumătate a anului au fost cu 7% mai mari decât în perioada similară a anului trecut, de cca 435 milioane de euro.


Comenzile în cadrul sectorului de mașini în coală al manroland au crescut cu 2%, în timp ce divizia rotativelor offset s-a descurcat mult mai bine, comenzile fiind cu până la 33% mai mari.

La nivel de grup, compania menționează creșteri în țările BRIC (Brazilia, Rusia, India și China), această tendință manifestându-se ca un catalizator pentru îmbunătățirea rezultatelor sale, cu o cerere puternică venită în special în China.

Ca urmare, rezultatul din exploatare al manroland s-a îmbunătățit, ajungând la o pierdere de numai 25 de milioane de euro, ceea ce reprezintă jumătate din pierderea de 46 de milioane de euro înregistrată în 2010. Cu toate acestea, ca parte a programului de reducere a costurilor aflat în curs de derulare, numărul angajaților companiei va scădea la sub 6.000 până la sfârșitul anului viitor – manroland având în prezent cca 6.630 de angajați în întreaga lume.

Conform declarațiilor lui Gerd Finkbeiner, CEO al manroland, creșterea comenzilor și vânzărilor a adus vremuri mai bune pentru companie. „Alianța strategică cu Océ în sectorul imprimării digitale va consolida poziția de lider a manroland”, spune Finkbeiner.

Gerd Finkbeiner, CEO manroland

Deși primele șase luni ale anului au fost pozitive, producătorul declară că nu se așteaptă la o revenire la nivelul vânzărilor sale puternice anterioare anului 2007. „Suntem la 75% din volumul de dinainte de criză în sectorul mașinilor în coală și în jurul valorii de 60% în sectorul rotativelor. Însă luând ca referință anul boom-ului (n.r. 2007), rezultatele noastre pentru mașinile în coală sunt în prezent la aproximativ 60%, iar pentru rolă, 50%”, a adăugat Finkbeiner.

(Sursă: manroland)

Similar Posts:

8 recommended
comments icon0 comments
0 notes
190 views
bookmark icon

Write a comment...