Eveniment

Mutoh lansează la FESPA 2010 imprimanta pentru textile de 2.6m

• Bookmarks: 9227


Producătorul de imprimante inkjet de format mare cu capete piezoelectrice Mutoh anunță lansarea pe piață a noului echipament Viper TX 100. Este primul echipament Mutoh de 2.6m care imprimă direct pe material textil.

Printerul are o masă de imprimare rotativă și interschimbabilă, permițând atât imprimarea direct pe textile cât și imprimarea pe folie de transfer.

Viper TX100 poate fi utilizat de producătorii de aplicații pentru semnalistică, confecții și aplicații industriale de imprimare a mobilierului casnic.

Având tehnologia de imprimare Mutoh Intelligent Interweave, imprimanta realizează printuri de calitate la viteza de 36 mp/h. Viteza maximă de imprimare este de 76mp/h. Viper TX 100 va fi lansat în cadrul FESPA 2010.
“Echipamentul de imprimare direct pe textile Viper TX 100 va oferi noi oportunități de business pentru furnizorii de servicii de imprimare care doresc un printer orientat spre producția de aplicații foarte variate și va fi un instrument de lucru complementar pentru echipamentele de serigrafie și print digital”, spune Arthur Vanhoutte, președinte Mutoh Europa.

Gândit pentru imprimare direct pe textile, Viper TX100 poate imprima pe o gamă extinsă de suporturi textile. Acest lucru se poate face datorită incoroporării în echipament a canalului de scurgere a cernelii. După rotirea mesei de imprimare, TX 100 poate imprima cu cerneală de sublimare pe cea mai subțire folie de transfer existentă pe piață.

Imprimanta utilizează cernelurile de dispersie directă pe bază de apă (pentru imprimare direct pe textile) sau cernelurile de sublimare de mare viteză (pentru folii de transfer), disponibile în cartuşe mari de 1litru.

Nu este necesară o ventilație suplimentară când se utilizează aceste cerneluri, deoarece nu există compuși organici volatili care să pericliteze mediul de lucru.

Printurile sunt aclimatizate instantaneu și uscate cu ajutorul a trei elemente de încălzire încorporate în echipament și controlate digital. Acestea elimină toată apa din hârtia imprimată, prevenind umbrele în timpul presării. Elementele de imprimare sunt controlate individual până la temperatura maximă de 70 grade Celsius.

Având o construcție robustă, acest echipament incorporează 8 capete de printare cu 360 de duze pentru culori de înaltă rezoluție și 16 canale de cerneală, pentru rezoluții maxime de print de 720×720 dpi.

Utilizând tehnologia Dynamic Variable Dot Imaging, fiecare picătură de cerneală este ajustată pentru a oferi imprimare de calitate foarte bună la viteze mari, dar cu consum scăzut de cerneală.

Pentru a rezolva problema extinderii suportului – folia de transfer – în timpul imprimării, Mutoh a creat unealta ETT (Extra Tensioning Tool) care ține materialul de imprimat sub tensiune constantă, minimizând plierile și permițând o acuratețe mare în transferul imaginilor. Adițional, sistemul ETT se adaptează la diferite dimensiuni pentru suporturile în rolă.

Mutoh Viper TX 100 a fost realizată de filiala belgiană a firmei și va fi disponibilă pe piață peste tot în Europa, Orientul Mijlociu și Africa prin dealerii autorizați.

Similar Posts:

9 recommended
comments icon0 comments
0 notes
227 views
bookmark icon

Write a comment...