Stiri

Noi cerneluri invizibile compatibile cu suporturi standard

• Bookmarks: 65 • Comments: 1643


Grupul Domino introduce în fabricație o nouă cerneală invizibilă cu scopul de combate contrafacerile și falsificările.

Denumită UV80CL, noua cerneală de la Domino este destinată tipăriturilor securizate și protecției mărcilor, Cerneala invizibilă poate fi utilizată cu o imprimantă cu tehnologie de jet de cerneală, de tipul K600i.
Pe durata procesului de tipărire, cerneala UV80CL este transparentă. Îndreptând spre grafica tipărită un fascicul de lumină neagră (UV-A 365 nm), aceasta poate fi vizualizată căpătând culoarea verde.
Cerneala creată de inginerii de la grupul Domino crește gradul de securitate al tipăriturilor speciale și complică mult procedeele de falsificare, modificare sau contrafacere a unor suporturi tipărite precum cecurile bancare, timbrele poștale, pașapoarte, certificate de autencitate și multe altele. Aplicațiile cu cerneala invizibilă pot fi și de natură uzuală, de exemplu, în domeniul etichetelor și ambalajelor, se menționează pe portalul specializat Emballage.News.
Astfel, cu o imprimantă Demand K600i se pot tipări coduri 2D, coduri-bare, coduri alfanumerice, însemne grafice sau alte imagini personalizate. Imprimanta utilizată cu acest tip de cerneală utilizează de obicei hârtia în bobină, dar există și posibilitatea integrării în sistem a unei prese rotative și a unei linii de finisare.
Cerneala UV80CL este compatibilă cu suporturile de tipărire standard, precum polietilena, polipropilena, hârtia cașerată sau necașerată. În prezent, această tehnologie este una din pușinele existente pe piață, cu ajutorul căreia se pot tipări coduri de înaltă calitate (600 dpi). (R.C.)

Similar Posts:

65 recommended
comments icon1 comment
1 notes
643 views
bookmark icon

One thought on “Noi cerneluri invizibile compatibile cu suporturi standard

    Write a comment...