Stiri

Muzeul Antipa și Samsung au organizat o expoziție high tech de imagini cu fluturi

• Bookmarks: 20504


Samsung Electronics România în parteneriat cu Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa au lansat prima expoziție digitalizată permanentă de fluturi, prin care publicul larg va putea avea acces, prin intermediul tehnologiei, la o selecție unicat de fluturi și exponate rare.

Pentru digitalizarea colecției, Samsung România a pus la dispoziția Muzeului Național de Istorie Naturală Grigore Antipa  8 tablete GALAXY Note 10.1,  6 Smart TV-uri de 55 inch, un Smart TV de 65 inch și un Smart TV de 40 inch.

„Samsung, la nivel global, se implică în proiecte de modernizare și digitalizare a unor importante instituții culturale. Rolul nostru este de a facilita, prin intermediul device-urilor de top, un mod de cunoaștere mai aprofundat și interactiv, care ne invită totodată să experimentăm și să creăm”, declară Mihaela Stănoiu, Marketing Manager în cadrul Samsung Electronics România. 

Practic, prin intermediul a trei display-uri Samsung este expusă, în versiune digitală, o colecție de 32 de fluturi rari, originari din arhipelagul filipinez, sudul Asiei sau Columbia. Acest mod de expunere le permite vizitatorilor să observe detalii care nu ar fi accesibile cu ochiul liber. Totodată, expoziția permanentă de fluturi de la Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa include atât zone de informare, cât și o zonă interactivă, de creație, prin care vizitatorii își pot crea proprii fluturi. Ulterior, aceștia pot exporta imaginea creată pe e-mail, pentru a o imprima pe obiectele preferate: pe insignă, umbrelă, tricouri, etc.

Printre exemplarele rare expuse se numără „Papilio elwesi Leech Specie”, o specie răspândită în câteva regiuni muntoase şi relativ greu accesibile din sudul și sud-vestul Chinei sau „Lamproptera meges Zinken-Sommer”, specie diurnă răspândită în sud-estul Asiei, din nord-estul Indiei până în sudul Chinei, Vietnam, Laos, Cambogia, Indonezia şi Filipine.

Pe lângă colecția de fluturi rari, în sala de paleontologie a fost creat un cadru pentru realitate augmentată, unde fiecare se poate transpune în lumea dinozaurilor. În acest fel, vizitatorii se vor simți mai aproape de o lume care nu mai există astăzi, tot prin intermediul tehnologiei.

Acesta reprezintă doar primul pas al colaborării dintre Samsung Electronics România şi Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa. Şi în perioada următoare publicul va avea ocazia să vizualizeze colecții la care nu are acces în mod obișnuit.

Similar Posts:

20 recommended
comments icon0 comments
0 notes
504 views
bookmark icon

Write a comment...