Stiri

Noi incertitudini privind viitorul Kodak

• Bookmarks: 16384


Potrivit unui articol publicat de cotidianul american „Wall Street Journal” joi, 5 ianuarie 2012, compania Eastman Kodak ar fi pe punctul de a cere aplicarea Capitolului 11 din Codul de procedură privind falimentul al Statelor Unite ale Americii pentru a-și proteja afacerea împotriva declarării falimentului și pentru a intra în procesul de reorganizare.

În același timp, citând surse apropiate Kodak, “Wall Street Journal” spune că firma americană va încerca să facă un ultim efort de redresare prin vânzarea unei părți a patentelor pe care le are în portofoliu, reușita acestui demers putând conduce la evitarea intrării în procedură de insolvență. În cazul în care aceste eforturi nu vor avea succesul scontat, „Wall Street Journal” acreditează ideea că Eastman Kodak se pregătește să înceapă negocierile cu diferite bănci pentru a obține un credit în valoare de aproximativ 1 milion de dolari SUA, bani pe care să-i folosească pentru a se menține pe linia de plutire în timpul aplicării procedurilor de insolvență.

Capitolul 11 este un capitol al Codului de procedură privind falimentul al Statelor Unite care permite reorganizarea companiilor sub legile americane referitoare la faliment. Conform Capitolului 11, în majoritatea cazurilor, debitorul rămâne în controlul activității ca debitor în posesie, fiind supus supravegherii și jurisdicției tribunalului în drept.

În noiembrie anul trecut, Kodak anunța pierderi de 222 de milioane de dolari SUA și avertiza că este posibil să rămână fără lichidități dacă nu reușește să vândă din patentele sale ori să obțină fonduri din alte operații financiare.

După publicarea articolului în „Wall Street Journal”, prețul acțiunilor companiei a scăzut cu 28%.

Kodak va susține o conferință de presă pe data de 26 ianuarie, când președintele Antonio Perez va vorbi despre perspectivele companiei.

(Sursă: Wall Street Journal)


Similar Posts:

16 recommended
comments icon0 comments
0 notes
384 views
bookmark icon

Write a comment...