Stiri

Kodak a depus cererea de protecție împotriva falimentului

• Bookmarks: 23451


Concernul american Eastman Kodak Company (Kodak) a anunțat astăzi, 19 ianuarie 2012, printr-un comunicat de presă că a depus la Curtea de Justiție pentru Faliment din New York cererea de a intra sub protecţia Capitolului 11 din legea americană a falimentului pentru a-şi restructura activitatea. Cererea de protecție depusă de Kodak în justiție are efect doar asupra subsidiarelor Eastman Kodak de pe teritoriul Statelor Unite ale Americii.

Totodată, Kodak declară că a obținut de la Citigroup un credit de tip debitor în posesie în valoare de 950 milioane de dolari SUA care să-i asigure necesarul de lichidități și capitalul de lucru pe durata aplicării Capitolului 11, această finanțare urmând a fi validată de justiție.

Actualizare știre:

Capitolul 11 este un capitol al Codului de procedură privind falimentul al Statelor Unite care permite reorganizarea companiilor și protecția împotriva creditorilor sub legile americane referitoare la faliment. Conform Capitolului 11, în majoritatea cazurilor, debitorul rămâne în controlul activității ca debitor în posesie, fiind supus supravegherii și jurisdicției tribunalului în drept. Deși mulți consideră protecția oferită de Capitolul 11 ca fiind o procedură echivalentă intrării în insolvență, legislația americană le oferă companiilor mai multe posibilități de a ocoli intrarea în faliment, condiția principală fiind respectarea calendarului de plăți reeșalonate către creditori stabilit de justiție. Unul din cazurile recente de redresare sub incidența Capitolului 11 este compania General Motors care a reușit, după un an de zile de protecție din partea justiției, să evite intrarea în faliment.

Decizia companiei Eastman Kodak de ași continua activitatea sub incidența Capitolului 11 se aplică doar subsidiarelor din Statele Unite ale Americii. Kodak declară că va continua să-și deservească cu produse și servicii clienții la nivel global fără niciun fel de modificări de la cursul normal.

Într-o declarație făcută pentru Print Magazin de către conducerea firmei Grafitec din Oradea, distribuitorul de echipamente și consumabile Kodak pentru prepress în România, doamna Claudia Simion a dat asigurări comunității tipografice că livrările de echipamente și consumabile Kodak va continua după programul normal.

(Sursă: Eastman Kodak)

 

Similar Posts:

23 recommended
comments icon0 comments
0 notes
451 views
bookmark icon

Write a comment...