Stiri

Nori negri la orizontul industriei cernelurilor tipografice

• Bookmarks: 12451


Producătorii europeni de cerneluri tipografice trag un semnal de alarmă: din cauza resurselor care devin din ce în ce mai limitate, costurile vor atinge noi niveluri-record. În consecință, fabricanții de cerneluri tipografice sunt îngrijorați de creșterea amețitoare a prețurilor materiilor prime și de timpii foarte lungi de livrare. Principalele motive care stau la baza acestei tendințe sunt creșterea consumului la nivel mondial și reducerea semnificativă a capacităților de producție.

EuPIA, Asociația Europeană a Cernelurilor Tipografice, explică prin vocea directorului său executiv, Martin Kanert, că această creștere afectează în principal materialele de bază, cum ar fi dioxidul de titan (albul de titan) și colofoniul.

În anul 2010, membrii EuPIA au trebuit să se confrunte cu o creștere medie a prețurilor pentru dioxidul de titan de cca 10% pe trimestru. În timp, aceste creșteri au atins un nivel-record de 35% pe trimestru și nu se întrevede nici o lumină la capătul tunelului. De asemenea, colofoniul a ajuns să aibă într-un singur an o creștere de 400%.

Ca urmare a efectului crizei economice, organizația EuPIA a constatat că producătorii de materii prime și-au redus drastic capacitățile de producție, multe dintre fabricile mai puțin profitabile fiind închise, și forța de muncă, redusă.

Pe de altă parte, revigorarea bruscă a economiei mondiale și creșterea tot mai mare venită din țările emergente pun industria producătoare de cerneluri tipografice în imposibilitatea de a onora livrările. În plus, o mare parte a producției de materiale regenerabile de origine vegetală folosite în lianții cernelurilor a fost afectată de condițiile meteorologice dezastruoase din țările furnizoare, China, Pakistan și Rusia.

„Implementarea acordului REACH1 (n.r. REACH este abrevierea cadrului de reglementare al UE pentru înregistrarea, evaluarea și autorizarea substanțelor chimice) a avut un dublu efect asupra furnizării materiilor prime”, a declarat Martin Kanert.

„Pe de o parte, unele produse au dispărut complet de pe piață, iar pe de altă parte, vedem că furnizorii de materii prime din afara Europei nu vor să se înregistreze, preferând să se concentreze pe piețele din propriile țări, ceea ce face ca numărul furnizorilor abilitați să fie în prezent destul de limitat”, a mai adăugat oficialul EuPIA.

Materiile prime constituie până la 50% din prețul total al producerii cernelii tipografice. Prin urmare, este inevitabil că aceste majorări substanțiale ale prețurilor și timpul lung de livrare vor avea un impact major asupra profitabilității și flexibilității producătorilor de cerneală.

„Fabricanții din acest sector rămân proactivi și își vor concentra eforturile către cererilor clienților și asupra legislației din ce în ce mai stricte din domeniu cu referire la sănătate și mediu”, a explicat Kanert. „De asemenea, producătorii nu precupețesc nici un efort pentru a inova produsele existente pe piață care îndeplinesc cerințele reglementărilor specifice aflate în vigoare și principiile dezvoltării sustenabile. Totuși, industria rămâne îngrijorată că presiunea exercitată asupra marjelor de profit va încetini investițiile și inovațiile”, mai spune directorul EuPIA.

Pentru a vizualiza la o dimensiune mai mare tabelele de mai sus, click pe imaginea din dreapta titlului și apoi utilizați săgețile din lateralul ferestrei pentru a naviga între imagini.

(Sursă: EuPIA)

Similar Posts:

12 recommended
comments icon0 comments
0 notes
451 views
bookmark icon

Write a comment...