Stiri

Sun Chemical urcă cu 6% preţul cernelii pentru ambalaje

• Bookmarks: 29571


Având în vedere creşterea continuă a costurilor materiilor prime şi a volatilităţii de pe piaţa de profil, Sun Chemical anunţă că va ridica preţurile, de la 1 decembrie 2011, pentru toate tipurile de cerneluri destinate ambalajelor, măsura vizând toate pieţele sale de desfacere. Creşterile de preţuri vor varia, ca urmare a diferenţelor de compoziţie dintre produsele Sun Chemical, procentul mediul al majorării fiind de aproximativ 6% la majoritatea produselor.

Cernelurile albe, lacurile din nitroceluloză şi alte produse care conţin pigmentul verde ftalocianina (PG7) vor avea creşteri semnificativ mai mari. Creşterile specifice fiecărei regiuni vor fi anunţate în următoarele zile.

„Costurile și volatilitatea disponibilității materiilor prime continuă să aibă un impact semnificativ în industria producătoare de cerneală”, a spus Felipe Mellado, Chief Marketing Officer, Sun Chemical. „De fapt, în 2011, materiile prime au dat dovadă de un nivel record de fluctuații, precum și de o creștere fără precedent a prețurilor. De exemplu, dioxidul de titan (TiO2) a înregistrat creșteri abrupte ale prețului, atingând un nivel cu mai bine de 50% mai mare decât la începutul anului 2010.”

În plus faţă de creşterea abruptă a preţurilor pentru TiO2, s-au consemnat creşteri semnificative la nitro-celuloză, răşini cu polimerizate UV, răşini acrilice şi alte răşini pentru ambalaje, stiren, pigmenţi clasici, negru de fum, uleiuri vegetale, solvenţi şi aditivi.

Factorii care dau această instabilitate şi inflaţie includ penuria de materii prime, inflaţia de mărfuri, constrângerile legate de ofertă și o creştere continuă a cererii din partea pieţei tradiţionale precum şi a industriilor alternative, cum ar fi sectorul adezivilor şi cel al vopselurilor, sau industria anvelopelor.

(Sursă: Sun Chemical)

Similar Posts:

29 recommended
comments icon0 comments
0 notes
571 views
bookmark icon

Write a comment...