Stiri

Scumpiri de cerneală la Huber

• Bookmarks: 9518


Grupul Huber a anunțat că intenționează să ajusteze prețurile cernelurilor tipografice în Europa începând cu 1 ianuarie 2013. Producătorul german consideră justificată această creștere a prețurilor având în vedere că, în ciuda unor evoluții volatile din ultimii doi ani, prețul materiilor prime folosite în procesul de producție al cernelurilor a ajuns din nou la niveluri record. În prezent, privind la condițiile economice globale, nu există motive pentru a crede că prețurile vor scădea în vreun fel în viitorul apropiat.

Mai mult, creșterea costurilor energiei, transporturilor și logisticii în general, dată de prețul petrolului, intensifică presiunea prețurilor care și așa îi încovoiază pe majoritatea producătorilor europeni de cerneluri.

„Nu mai suntem într-o poziție care să ne permită să amortizăm această creștere enormă a costurilor în aproape toate zonele respectând toate standardele în materie de calitate și de service”, a declarat la München Heiner Klokkers, director de grup pentru Europa în cadrul hubergroup.


Heiner Klokkers. Credit foto: hubergroup.

„Am lucrat foarte mult pentru a ne crește productivitatea și a ne optimiza procesele interne. Însă, de vreme ce nu se poate prevedea o scădere a prețurilor în viitor, iar noi dorim să ne păstrăm același nivel de calitate și de service cu care i-am obișnuit și pe care clienții le așteaptă de la noi, ne vedem nevoiți să împărțim o parte din aceste costuri cu clienții noștri”, s-a plâns Klokkers.

(Sursă: hubergroup)

 

Similar Posts:

9 recommended
comments icon0 comments
0 notes
518 views
bookmark icon

Write a comment...