Eveniment

Noul sediu şi showroom Durst [video]

• Bookmarks: 45871


Noul stabiliment pe care proprietarul îl numeşte Headquarters and Customer Experience Center, un complex futurist, se află în Brixen, în nordul Italiei. Reprezintă un nou pas către transformarea companiei într-un furnizor de servicii integrate.

Printre cei 1000 invitaţi care au participat la ceremonia de deschidere s-au numărat clienţi, angajaţi şi parteneri de afaceri care au avut ocazia să vadă cu ochii lor construcţia cu dotări de ultimă oră, anunţă un comunicat de presă din partea companiei. Christoph Gamper, CEO și coproprietar, Harald Oberrauch, proprietar, Albert Prixen, decanul Brixen, Peter Brunner, primar al Brixen, Philip Achamer, reprezentant al Consiliului Tirolului de Sud, precum şi Patrik Pedo şi Juri Pobitzer de la casa de arhitectură Monovolume au fost gazde şi vorbitori.

Pe viitor, Durst intenţionează să învite din ce în ce mai mulţi dintre clienţii săi internaţionali în acest centru experiențial (Customer Experience Center), întins pe 5700 mp care ilustrează transformarea organizaţiei într-un business high-tech superspecializat. Conceptul integrat a fost încorporat în arhitectura clădirii care conectează, de asemenea, spaţiile de administraţie cu facilităţile de producţie.

Designul simbolic cu o clădire care încorporează un turn a fost prezentat pentru prima dată cu peste 50 ani în urmă, dar până acum nu se materializase. Cei de la Monovolume au respectat designul iniţial, în formă de aripă şi cu un turn de şase etaje. Faţada de metal sablat are 850 zone luminoase aşezate precum nişte pixeli. Faţada pixelată a acestui nou sediu Durst are rolul de a sublinia rolul pe care compania îl are în mai multe segmente ale pieţei, în calitatea sa de lider mondial în soluţii pentru grafică, de la procesare de imagini şi tipar până la finisare – toate de la un singur furnizor.

 

Durst are peste 700 angajaţi şi peste 20 filiale, dezvoltare la care s-a ajuns după o istorie de mai bine de 80 ani, foarte strâns legată de familia Oberrauch, care a ajuns să fie proprietară deja de 3 generaţii. Managementul firmei tocmai a trecut printr-un schimb de generaţii, după ce Christoph Oberrauch a predat responsabilitatea conducerii fiului său Harald. În acelaşi timp, lui Christoph Gamper i s-a încredinţat funcţia de CEO şi a fost cooptat în calitate de coproprietar al organizaţiei.

Domnul Gamper a fost cel care a ţinut frâiele procesului de tranziţie a Durst şi a implementat un nou sistem de management şi o nouă filosofie de afaceri care se bazează pe pasiunea pentru tehnologie, pe accentul pe inovaţie ca suport pentru creştere, dar şi pe colaborare şi participare activă în toate zonele de activitate.

“Este o zi de mândrie pentru lunga istorie Durst”, a declarat CEO-ul companiei. ”Nu ne este frică de viitor. Suntem aici să modelăm viitorul. Avem cei mai buni angajaţi, cei mai buni clienţi şi cea mai bună tehnologie. Bazându-se pe inovaţie, Durst oferă astăzi soluţii complexe de la primul pixel până la produsul final. Aici, în Tirolul de Sud, unde lucrurile se pun cap la cap, într-o zonă montană, atenţia este concentrată nu doar pe maşini, ci şi pe oamenii din spatele lor.”

“Nu este o problemă de aparenţă, ci de esenţă, de a arăta ideea lumii de dinafară, de a crea un spaţiu protejat pentru inovaţie, de a aduce în acelaşi loc oameni deosebit de speciali, care s-au devotat unei viziuni: aceea de a crea ceva nou, de a inspira şi de a întreba mereu următoarea întrebare”, a completat reprezentantul Durst.

Foto: monovolume.com

Similar Posts:

45 recommended
comments icon0 comments
0 notes
871 views
bookmark icon

Write a comment...