Stiri

O imprimantă Océ a produs ambalaje alimentare pentru Stația Spațială Internațională

• Bookmarks: 11401


Tehnologia de imprimare Océ a intrat pentru prima oară pe orbita Pământului, producând ambalaje pentru alimentele care vor fi consumate la bordul Stației Orbitale Internaționale (ISS). Potrivit publicației australiene ProPrint, o imprimantă inkjet plană Océ Arizona 550 GT a fost utilizată pentru a produce 100 de ambalaje din polietilenă în care vor fi transportate mâncăruri cu specific italian deshidratate solicitate de un astronaut italian ce se va afla în misiune pe stația orbitală în 2013.

La cererea astronautului italian, care a spus că nu poate trăi la bordul ISS fără preparate gătite din bucătăria tradițională italiană, Agenția Spațială Europeană (ESA) i-a încredințat unui producător de alimente din Peninsulă sarcina de a furniza alimente deshidratate de acest tip, dintre care amintim parmigiana di melanzane și alte mâncăruri italiene favorite.

Contractul de imprimare al ambalajelor din polietelină, care i-a revenit unui furnizor al cărui nume nu este specificat, a fost dus la îndeplinere folosind tehnologia de imprimare inkjet Océ, această misiunea fiind descrisă de fabricantul Océ ca fiind o adevărată provocare. Dincolo de aparențe, acțiunea nu a fost deloc simplă. Imprimatorul a fost obligat să tipărească diferite mostre de ambalaje din polietilenă și să le trimită la ESA pentru a fi supuse unor riguroase teste de nivel militar, incluzând pe cele ale variațiile de temperatură, verificarea condițiilor de rezistență în vid, plus teste de siguranță și fierbere.

Folosind imprimanta plană Océ Arizona 550 GT, imprimatorul a fost în măsură să treacă toate testele impuse de ESA și, în final, să înceapă producția celor 100 de ambalaje din polietilenă pe care este tipărit denumirea produsului culinar, logourile agenției spațiale și al furnizorului alimentelor, precum și alte coduri de referință.

Într-o declarație făcută publicației australiene de către Steven Badger, product manager pentru imprimanta Arizona în Australia, se menționează că multe dintre informațiile despre acest proiect vor rămâne secrete, la cererea contractorului și a beneficarului ESA.

 

Similar Posts:

11 recommended
comments icon0 comments
0 notes
401 views
bookmark icon

Write a comment...