Stiri

Păşiţi spre un viitor interesant utilizând hârtiile şi cartoanele litholaminate

• Bookmarks: 30577


Trăsăturile litholaminării

Stefan Tschumi, Account Director Metsä Board, ne descrie cum cartoanele special dezvoltate pentru litholaminare aduc noi posibilităţi de ambalare.
Litholaminarea ia avânt. Combinaţia unică de înaltă calitate grafică şi durabilitatea cartonului ondulat într-un ambalaj convenabil o fac perfectă pentru serii scurte de producţie. Este soluţia ideală într-o lume în mişcare rapidă, cu promoţii speciale, ediţii limitate şi parteneriate de marcă. Litholaminarea aduce ambalajul din carton ondulat la un nivel superior, adoptând rolul unui silent salesman şi promovând produsul la raft.

Peisajul din retail se schimbă. Canalele multiple şi shoppingul online, combinate cu stilul de viaţă al consumatorului şi comportamentul acestuia, modifică cererea pentru un confort sporit şi ne conduc către concluzia că ambalajele din carton ondulat pot oferi acum soluţii rapide într-un mod interesant şi convenabil.

De mulţi ani, Metsä Board este cel mai mare furnizor de kraftliner albit prin gama Kemiart şi, recent, am răspuns şi posibilităţilor create de litholaminare. Pe lângă extinderea aplicaţiilor pentru produsele existente, am dezvoltat şi început producţia unor produse noi şi diferite, ce asigură şi mai multă versatilitate, precum şi oportunitatea pentru utilizatorii finali de a-şi depăși concurenţa.

Gramaje mici: Cartoanele şi hârtiile noastre pentru litholaminare sunt produse din celuloză pură, care este foarte rezistentă, astfel încât putem produce hârtii şi cartoane de gramaj mai mic, dar la fel de rezistente ca şi cele convenţionale, dar de gramaj mai mare.
Modo Northern Light Litho este un carton complet alb, dublu cretat pe o faţă, care combină proprietăţi excelente de imprimare cu gramajele mici, chiar și de 90 gsm. Iar un gramaj mai mic înseamnă implicit atât o reducere a costurilor, cât şi o responsabilitate crescută faţă de protecția mediului înconjurător.

Efecte speciale: Toate hârtiile şi cartoanele noastre pentru litholaminare oferă proprietăţi superioare de imprimare şi prelucrare, iar pentru un impact şi mai puternic, cartonul dublu cretat Carta Selecta, introdus în gama noastră pentru litholaminare, a fost proiectat pentru a fi folosit cu lăcuire UV, în gramaje începând cu 150 gsm. În contrast, cartonul necretat Modo Northern Light oferă o suprafaţă mată, atractivă pentru aspectul său natural şi placut la atingere. Ferestrele, tăieturile şi muchiile sunt, de asemenea, mult mai uşor de realizat, datorită rezistenţei la rupere şi a consistenţei acestora. Laminarea colilor şi embosarea pot fi realizate pe cartoane microflute pentru a adăuga efecte speciale.
Alb complet: Folosind Modo Northern Light ca şi fluting, combinat cu versiunea cretată sau necretată pentru straturile inferior și superior, se poate obţine o nuanţă superioară de alb pentru ambalajele de dimensiuni reduse produse din carton ondulat. Prin renunţarea la straturile de gri sau maro, de cele mai multe ori produse din fibre reciclate, pot fi realizate acum ambalaje mai rezistente şi mai uşoare, pentru articole premium sau pentru toate aplicaţiile pentru care puritatea este foarte importantă.
Siguranţa alimentară: Grija pentru siguranţa alimentară este în acest moment o prioritate şi se află la un maxim istoric în ceea ce priveşte riscurile asociate cartoanelor produse din hârtie recilată. Celuloza utilizată pentru producerea hârtiilor şi cartoanelor Metsä este pură şi sigură, poate fi urmarită de la sursă şi nu conţine elemente de contaminare. Prin urmare, acestea sunt aprobate pentru contactul direct cu alimentele, oferind în acelaşi timp un aspect alb şi curat al ambalajului, ceea ce îi asigură consumatorului de street food sau take-away siguranţa consumului alimentelor direct din cutie.

Sustenabilitate: Realizate din resurse regenerabile ce provin din păduri nord-europene certificate FSC sau PEFC, hârtiile şi cartoanele Metsä Board pentru litholaminare sunt o alegere sustenabilă, având o amprentă redusă de emisii CO2. Acestea sunt ecologice şi eficiente în reciclare, reducând cantitatea de deşeuri ce ajunge în mediul înconjurător şi aduc o contribuţie vitală economiei circulare.

Selecţie: Pentru a vă ajuta în selecţia hârtiei şi a cartonului potrivit, Metsä Board a adunat într-un portofoliu toate produsele sale pentru litholaminare. În acesta au fost incluse Carta Selecta şi Modo Northern Light, dar şi Carta Solida, cartonul alb complet cretat pentru mărcile de calitate, precum şi Kemiart Graph +, un kraftliner de top, versatil, alb şi dublu cretat pe o faţă, ce asigură reproducerea tonurilor parţiale detaliate şi o excelentă redare a culorii.

Suport: În cazul în care doriţi informații și detalii adiţionale pentru alegerea hârtiei şi cartonului potrivite, specialiştii nostri vă stau la dispoziţie. Fie că este vorba de probe, cereri sau întrebări de natură tehnică, vă putem oferi răspunsul.

Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să contactaţi reprezentanţa Metsä Board din România: PB ALLIANCE AGENGY SRL, telefon: 021.233.20.58, email: office@pballiance.ro.

Similar Posts:

30 recommended
comments icon0 comments
0 notes
577 views
bookmark icon

Write a comment...