Stiri

Metsa Board vinde una dintre fabrici

• Bookmarks: 26689


Metsa_Board_Aanekoski_mill_areal_viewFinlandezii de la Metsa Board au anunţat că vor vinde 100% din acţiunile pe care le deţin la Metsa Board Zanders GmbH, cea care administrează business-ul în pierdere cu fabrica de la Gohrsmuhle, din Germania, către holdingul industrial neamţ Mutares AG. Această tranzacţie îi va ajuta pe cei de la Metsa Board să îşi îmbunătăţească şi ratingul de creditor, şi marginile de profit.

Deşi această mutare va reduce vânzările Metsa Board cu 90 milioane euro, ea va duce la cifre operaţionale pentru companie cu 20 de procente mai mari faţă de 2014, evitând, în acelaşi timp, costuri de închidere care ar fi putut ajunge la 50 milioane euro. De altfel, mai mulţi parametri financiari sunt aşteptaţi să arate mai bine după această vânzare strategică. Fabrica de la Gohrsmuhle are circa 480 agajaţi şi produce în principal hârtie cretată şi hârtie pentru etichete.

Această tranzacţie se înscrie în strategia Metsa Board de a se repoziţiona pe piaţă prin investiţii în afaceri cu hârtie în afara Europei. Compania planifică să-şi înlocuiască total volumele de hârtie tradiţională pe care le producea cu mai profitabilul carton până la sfârşitul lui 2017. Rezultatele financiare bune ale Metsa Board în 2014 reflectă succesul strategiei de a înlocui volumele în declin de hârtie convenţională cu carton în afara Europei, în special în America de Nord, unde cererea este în creştere pentru mai multe aplicaţii din acest material.

Compania cu 3100 de angajaţi a avut vânzări în 2014 de 2 miliarde euro. Transformarea organizaţiei va continua în următorii bani, o serie de investiţii fiind planificate cu ajutorul lichidităţilor din vânzări şi finanţări bancare pentru a trece de la producţia de hârtie, care generează pierderi, la cea de cartoane în facilităţi de producţie noi.

Similar Posts:

26 recommended
comments icon0 comments
0 notes
689 views
bookmark icon

Write a comment...