Default

Plastic reutilizabil sau carton reciclabil ?

• Bookmarks: 13273


 

Obiectivele UE de reutilizare a ambalajelor de transport din material plastic ar putea avea un efect invers ,provocând  o creștere cu 12 milioane de tone a consumului de plastic, a avertizat Confederația Industriilor de Hârtie (CPI) și  ar dăuna economiei de carton ondulat, el fiind utilizat pentru 75% din mărfurile din întreaga Europă, având o rată de reciclare de 82%.
Reorientarea transporturilor de mărfuri către plastic reutilizabil în loc de carton reciclabil ar necesita fabricarea a 8,1 mld. de lăzi din plastic – sau până la 12 mil. tone de plastic virgin – până în 2040, potrivit unei analize independente comandate de FEFCo, asociația europeană a ambalajelor din carton ondulat.
CPI a declarat că susține scutirile ce se aplică deja  cartonului atunci când este utilizat ca ambalaj și a încurajat parlamentarii să reglementeze diverse materiale de ambalare într-un mod adecvat fiecăruia.
Andrew Large, directorul general al organismului, a declarat: “O abordare unică a reglementărilor privind ambalajele riscă să submineze economia circulară a ambalajelor din hârtie care funcționează bine, în favoarea unei explozii a numărului de lăzi din plastic pe bază de petrol fosil și a sistemelor de reutilizare nedovedite.
“Revizuirile PPWR vor avea un efect semnificativ asupra consumatorilor din întreaga Europă, iar CPI îndeamnă UE să sprijine sistemele de reciclare existente, bine cunoscute și bine utilizate, cum ar fi cele pentru carton”.

Similar Posts:

13 recommended
comments icon0 comments
0 notes
273 views
bookmark icon

Write a comment...