Stiri

Produsele Evolution de la Flint Group intră pe piața mondială.

• Bookmarks: 8185


 

După lansarea europeană de succes în timpul Labelexpo Europe din Bruxelles, Flint Group a extins disponibilitatea produselor sale Evolution la nivel global. Cea mai recentă inovație include tehnologii conforme cu Food Contact Material (FCM) care îmbunătățesc manșoanele termocontractabile și reciclabilitatea etichetelor.

Produsele Evolution permit reutilizarea ambalajelor și sunt concepute pentru a crește randamentul materialului recuperat din procesul de reciclare, permițând materialului de etichetare să fie reciclat în același timp cu o sticlă PET fără risc de contaminare.
Potrivit Flint Group, prin utilizarea produselor Evolution, produsele anterior nereciclabile pot fi reprocesate, ceea ce poate crește randamentul materialelor recuperate cu până la 10%.
Evolution Deinking Primer se aplică pe substrat înainte de cerneală pentru a asigura o aderență puternică a cernelii pe toată durata de viață a etichetei. Acesta permite eliberarea cernelii în spălarea caustică de reciclare și descompunerea substratului, permițând mai mult de 99% reciclabilitate.
În schimb, Evolution Varnish asigură că cernelurile rămân pe etichetă în timpul spălării caustice utilizate în procesul de reciclare. Aplicarea lacului evită contaminarea soluției de spălare, fără a afecta flotabilitatea etichetei și, prin urmare, calitatea rezultată a materialului recuperat este îmbunătățită semnificativ. Cerneala protejată poate fi apoi degresată cu eticheta  și direcționată către un flux alternativ de deșeuri.
Versiunile europene ale acestor produse sunt în întregime conforme cu FCM, iar Deinking Primer a fost selectat în categoria pre-comercializată la Packaging Europe Sustainability Awards 2023.
Pierre Dogliani, manager de inovare în cercetare și dezvoltare  la Flint Group, a declarat: “Labelexpo Europe a reunit imprimante și convertoare din întreaga lume, unde au discutat tendințele cheie din întreaga industrie. O observație semnificativă a fost importanța crescândă a reciclării și circularității în ambalaje.
“Având în vedere că circularitatea continuă să domine conversațiile în jurul etichetelor și ambalajelor, grundul și lacul Evolution Deinking reprezintă un progres tehnic pentru industrie și vor fi esențiale pentru ca imprimantele și convertoarele să utilizeze mai bine resursele de plastic existente.”

Similar Posts:

8 recommended
comments icon0 comments
0 notes
185 views
bookmark icon

Write a comment...