Stiri

Flint creşte preţul cernelii pentru ambalaje în Europa

• Bookmarks: 26534


Conform comunicatului remis presei de Flint Group pe 1 noiembrie, producătorul de cerneală numărul doi mondial va crește cu începere de la 1 ianuarie 2012 preţul cernelurilor pe bază de solvent, al celor pe bază de apă şi al celor UV destinate tiparului pentru etichete și ambalaje. Flint Group justifică aceste noi majorări de preţ prin creşterea semnificativă a costurilor materiilor prime din acest an şi prin mărirea cererii la nivel global pentru materiile prime de bază.

„Creșterea prețurilor pentru clienții noștri va fi în medie de 5%”, a declarat Mark Sutton, Business Director Film and Foil EMEA (Europa, Orientul Mijlociu şi Africa). „Creșterea variază în funcție de produs, la unele procentul urmând a fi semnificativ mai mare”, a mai adăugat oficialul de la Flint Group.

„Flint Group va continua să caute înlocuitori pentru materiile prime și să ofere produse alternative pentru clienții săi, pentru a reduce la minimum, pe cât se poate, impactul acestor majorări”, a subliniat şi Kim Melander, directorul departamentului pentru hârtie şi carton EMEA.

În zona EMEA, ultima majorare notabilă a preţului cernelurilor pentru ambalaje a fost operată de Flint Group la 1 aprilie 2011, cu peste 8 procente.

(Sursă: Flint Group)

Similar Posts:

26 recommended
comments icon0 comments
0 notes
534 views
bookmark icon

Write a comment...