Stiri

Revoluția verde schimba fața modei

• Bookmarks: 6145


La nivel global, industria modei este acum estimată să țină seama de aproximativ 10 % din emisiile de gaze cu efect de seră și 20 % din apele uzate, ceea ce face ca urmărirea unor metode de producție mai ecologice să fie mai pertinentă ca niciodată. Din fericire, vedem o nouă eră a producției care intră în arena modei, odată cu apariția tot mai mare a microfactoriilor , avansate din punct de vedere tehnologic și extrem de automatizate.

Pe lângă reducerea deșeurilor inutile, au o amprentă ecologică mai mică decât producția tradițională de îmbrăcăminte și nu necesită utilizarea apei în timpul procesului de producție, ceea ce îl face nu numai o soluție mai rapidă, ci și una mai ecologică. Anul trecut la FESPA  Mimaki a făcut echipă cu creatoarea de modă Carolina Guzman, pentru a-și aduce desenele la viață în timp real, înființând propria micro fabrică de lucru live la fața locului pentru a-și duce desenele din computer la îmbrăcăminte în doar o zi. Desenele lui Guzman au fost create folosind imprimanta de sublimare TS100-1600 a lui Mimaki. Concepută cu un șir de obiective etice și de mediu filetate pe tot parcursul, mica fabrică, a utilizat, de asemenea, exclusiv țesătura greentex ecologică.

Prin colaborarea cu o serie de parteneri strategici – Klieverik, Neenah Coldenhove și Summa – Mimaki a reușit să producă o colecție de articole de îmbrăcăminte unice, de înaltă calitate, demonstrând vizitatorilor din peste 100 de țări, unele dintre motivele cheie pentru care modelul micro-fabricilor propus de Mimaki pare să schimbe viitorul modei.
Pentru mai multe detalii puteți lua legătura cu reprezentanții Geko dealerul oficial Mimaki în Romania.

Similar Posts:

6 recommended
comments icon0 comments
0 notes
145 views
bookmark icon

Write a comment...