Stiri

Stora Enso, o nouă investiţie în Europa

• Bookmarks: 21650


Dacă în urmă cu circa două luni producătorul nordic de hârtie anunţase o investiţie de 12 milioane de euro într-o nouă fabrică în Suedia, luna aceasta a emis un comunicat de presă din care reiese că a decis o investiţie dublă ca valoare, circa 25 milioane de euro, în îmbunătăţirea facilităţilor de producţie de la Mexen, în Germania.
Cea mai mare parte a investiţiei va merge în instalarea unei noi turbine cu abur cu un sistem nou de răcire şi construcţia unor noi spaţii de stocare pentru biomasă. Lucrările vor fi demarate în toamna acestui an, iar Stora Enso a planificat finalizarea acestora şi intrarea în funcțiune în cursul anului 2020. Noile facilități ar trebui să reducă amprenta de carbon a companiei şi costurile de producţie, pe de o parte, iar pe de alta, să eficientizeze procesul de producţie.
“Ne bucură enorm să anunţăm această importantă investiţie care subliniază hotărârea noastră pe termen lung de a le oferi clienţilor noştri produse din hârtie de înaltă calitate, la preţuri eficiente şi un mod de producţie sustenabil. Această mişcare subliniază, de asemenea, ambiţia noastră de a nu mai folosi materii prime fosile şi de a contribui la o economie mai verde”, a spus Kati ter Horst, EVP Head of Paper Division.

Similar Posts:

21 recommended
comments icon0 comments
0 notes
650 views
bookmark icon

Write a comment...