Stiri

Tehnologie inovatoare la Saint-Gobain România: linie de ambalare în saci PE vidați

• Bookmarks: 22385


Planurile de investiții pentru modernizarea fabricilor Saint-Gobain Rigips România s-au concretizat la sfârșitul anului trecut prin inaugurarea unei noi linii de ambalare a gleturilor și tencuielilor pe bază de ipsos, folosindu-se cea mai modernă tehnologie din domeniu. Valoarea investițiilor s-a ridicat la 1,65 de milioane de euro, proiectul fiind parțial cofinanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, prin Programul Operațional Sectorial „Creșterea Competitivității Economice” gestionat prin Ministerul Fondurilor Europene.
Pe noua linie de însăcuire, paletizare și împachetare a fabricii de ipsos din Turda (unul dintre cele trei situri industriale ale companiei) se vor ambala toate produsele pe bază de ipsos din gama Rimano. Pe lângă optimizarea spațiului logistic, noii saci fiind acum vidați, ambalajele din PE prezintă o serie de multe alte avantaje: sacii rămân acum curați, pulberile de ipsos nemaifiind prezente pe exteriorul acestora așa cum se întâmplă cu sacii actuali din hârtie de pe piață.
Dacă la vechile ambalaje transferul de umiditate din aer (datorită condițiilor improprii de depozitare) putea duce, uneori, la întărirea pulberilor în interiorul sacului, acum, datorită noilor ambalaje din PE, sacul poate fi închis cu ușurință, chiar dacă produsul a fost utilizat parțial. Astfel, produsele pe bază de ipsos de la Saint-Gobain Rigips România își păstrează proprietățile chiar și după deschiderea sacului. În plus, produsele astfel ambalate își păstrează proprietățile mult mai mult timp, prelungindu-se astfel termenul de valabilitate la peste un an de la data fabricației. Noii saci sunt rezistenți la șocurile mecanice, aceștia nemaiprezentând riscul de a se rupe sau de a crăpa în timpul transportului sau al manipulării.

Similar Posts:

22 recommended
comments icon0 comments
0 notes
385 views
bookmark icon

Write a comment...