Stiri

Tipografia Gutenberg, campioană la puterea a treia

• Bookmarks: 10710


Tipografia „Imprimeriile Gutenberg” din București a reușit duminică, 23 septembrie 2012, să obțină pentru a treia oară consecutiv titlul de campioană în turneul „Cupa Tipografilor Agressione la Fotbal”, după o finală plină de suspans câștigată fără drept de apel cu 3 – 0 în fața celor de la Sothis Print. Finala mică, disputată între tipografia Pro Reclama și Tipografia Real, s-a încheiat cu scorul de 0 – 4, o surpriză pentru această ediție a cupei având în vedere că, anul trecut, echipa companiei lui Cristian Varban nu a reușit să treacă de faza grupelor.


Echipa Imprimeriilor Gutenberg și reprezentanții Agressione Group la festivitatea de premiere. Foto: Titi Amzăr.

Disputat pe parcursul a două zile – sâmbătă, 22 septembrie, și duminică, 23 septembrie -, evenimentul sportiv organizat în ultimii trei ani de cel mai mare distribuitor de hârtie din România, Agressione Group, a avut parte de o competiție acerbă între tipografiile bucureștene invitate să ia parte la turneu, dar și de o vreme superbă, tocmai bună pentru fotbal.

De altfel, în afară de mult fotbal și voie bună, din „meniul” competiției puse în scenă de Agressione n-au lipsit nici micii, berea și alte ingrediente picante. În schimb, față de cele două ediții din trecut, la cupa de anul acesta n-au mai fost prezente injuriile proferate de galeriile echipelor sau ieșirile temperamentale ale jucătorilor sau patronilor.

Cu un număr mai mic de echipe invitate să intre în duelul pentru cupă – 16, față de 24, câte au fost înscrise la ediția din 2011 -, turneul de anul acesta a fost unul mai lejer, lucru benefic pentru tonusul jucătorilor. Totodată, mutarea locului de desfășurare a competiției de pe terenurile de fotbal ale Complexului Cultural Studențesc Tei pe arenele Herăstrău Football Club din București a fost una deosebit de inspirată, calitatea gazonului artificial din parcul din nordul Bucureștiului fiind, de departe, una de excepție. Un alt avantaj major oferit de terenurile din Parcul Herăstrău a fost și parcarea foarte generoasă, aflată în „buza” gazonului, lucru apreciat de toți participanții.

Sferturi cu surprize în Cupa Tipografilor la Fotbal

După o zi de sâmbătă, în care din cele 16 echipe înscrise s-au calificat doar opt în fazele superioare ale competiției, ultima zi a cupei a adus pe terenurile din Parcul Herăstrău un veritabil spectacol fotbalistic, dorința de a intra în posesia cupei puse în joc de Agressione aducând pe tabela de marcaj și unele rezultate surpriză.

În sferturile turneului, Gutenberg s-a impus în fața echipei organizatorilor cu scorul de 3 – 2. Chiar dacă a părut surprinzător, rezultatul strâns al acestei partide s-a datorat și prezenței în echipa organizatorilor a unor jucători de primă mână ale căror echipe n-au mai evoluat la această ediție a cupei – cum ar fi Printman și Grup Tico, sponsori ai competiției.

Un meci plin de energie și orgoliu fotbalistic s-a disputat tot în sferturi între tipografiile Everest și Pro Reclama, partidă terminată cu scorul de 4 – 5 în favoarea echipei lui Leonard Ochian. Eliminarea echipei lui Dan Abraham din această fază a cupei a fost, de asemenea, o surpriză, Everest evoluând anul trecut în finala competiței în compania celor de la Gutenberg.

De asemenea, echipa Fabricii de Timbre – debutantă la Cupa Tipografilor Agressione – a oferit o surpriză plăcută, chiar dacă a fost învinsă în sferturi de către Sothis Print cu scorul de 8 – 0. Scorul generos realizat de jucătorii tipografiei conduse de Gigi Nicolae i-a permis echipei să urce până în finală, evoluția de anul acesta fiind una la fel de surprinzătoare – Sothis nereușind să acceadă în sferurile turneului la edițiile din 2010 și 2011.

Aflată în premieră la Cupa Tipografilor, echipa tipografiei Mega Press a reușit și ea să atingă faza sferturilor, succesul jucătorilor lui Sorin Peneș fiind întrerupt de cei de la Tipografia Real, învingători la un scor strâns, de 5 – 4.

Semifinala, disputată fără granzii edițiilor precedente

În absența unor echipe foarte puternice care au evoluat la edițiile precedente – dintre care le amintim pe cele de la Best Print Service și C.N.I. Coresi -, dar și prin eliminarea în sferturi a celor de la Everest, semifinala Cupei Tipografilor din 2012 a fost marcată de duelul dintre Gutenberg și Pro Reclama și de cel dintre Tipografia Real și Sothis Print.


În meciul dintre Gutenberg și Pro Reclma s-a consumat multă energie… Foto: Titi Amzăr

Mai norocoasă decât anul trecut, când nu a reușit să treacă de faza optimilor (fapt datorat și numărului mare de echipe participante), echipa celor de la Pro Reclama a tras tare în semifinale, deși a fost eliminată din competiție la finalul unui meci plin de temperament cu cei de la Gutenberg, partidă încheiată cu scorul de 0 – 2.

Cotați cu șanse mici la începutul competiției de anul acesta, jucătorii Tipografiei Real au făcut un meci bun în compania celor de la Sothis Print, deși echipa lui Gigi Nicolae s-a impus cu 4 – 3, calificându-se în finală alături de campionii de la Gutenberg. Privind retrospectiv, putem concluziona ca surprinzătoare evoluțiile celor două echipe, niciuna dintre acestea nereușind să depășească faza optimilor a dificilului turneu din 2011.

Patroni versus organizatori, o partidă lipsită de câteva dintre vedetele industriei

Un meci care s-a lăsat de fiecare dată așteptat de către toți participanții la Cupa Tipografilor, meciul demonstrativ disputat între șefii tipografiilor bucureștene și echipa organizatorilor parcă nu a mai fost la fel spectaculos anul acesta, din teren lipsind nume cu greutate, cum ar fi Viorel Chinescu de la Gutenberg, Ionuț Florescu de la Best Print Services și Mihai Volintiru de la Amma Print, ca să amintim doar o parte dintre vedetele edițiilor precedente.


Dan Abraham, de la Everest, în duel cu Carlo Popian de la Printman. Foto: Titi Amzăr


Cosmin Timbuș, șeful de la Grup Tico România, în atac. Foto: Titi Amzăr.

Chiar și așa, în această partidă jucată între finala mică și finala mare au evoluat talentații frați Timbuș de la Grup Tico România, veritabile vârfuri de atac, Cosmin Pavel (șeful cel mare de la Agressione), Dan Abraham (patronul tipografiei Everest), Gigi Nicolae (șeful Sothis Print), Carlo Popian de la Printman, Leonard Ochian de la Pro Reclama și alți câțiva. La fluierul finalului de joc, meciul s-a terminat cu scorul de 5 – 4 în favoarea tipografilor.

Echipa Gutenberg, campioană pentru a treia oară consecutiv

Pe prima treaptă a podiumului la ultimele două ediții, 2010 și 2011, puternica echipă a Imprimeriilor Gutenberg din București a dispus fără drept de apel de echipa celor de la Sothis Print, cu scorul de 3 – 0, toate golurile fiind marcate în prima repriză. Cu această ocazie trebuie să amintim și absența din teren a domnului Viorel Chinescu, directorul tipografiei Gutenberg, prezent la toate edițiile din trecut.


Echipa Gutenberg, în echipament albastru, a dominat meciul cu Sothis Print din finala cupei. Foto: Titi Amzăr

Chiar dacă au fost învinși la scor de campioni, fotbaliștii tipografiei domnului Nicolae au făcut un joc frumos, din păcate fără să concretizeze nicio fază de gol.

32 de partide, peste 200 de goluri și multă voie bună

Statistic, așa am putea caracteriza cea de-a III-a ediție a „Cupei Tipografilor Agressione la Fotbal”. Pentru cei implicați în joc și pentru susținătorii lor, turneul de anul acesta a reprezentat înzecit mai mult, ambientul oferit de Parcul Herăstrău și condițiile mai bune ale suprafeței de joc având, credem noi, un rol determinant.


Aurelian Ursu, golgheterul ediției a III-a a Cupei Tipografilor. Foto: Titi Amzăr

Ceremonia de premiere de duminică l-a adus din nou în fruntea golgheterilor pe Aurelian Ursu de la tipografia Everest.


Ionel Tudorache de la Imprimerii Gutenberg, cel mai bun portar al Cupei Tipografiilor din 2012. Foto: Titi Amzăr

Premiul pentru cel mai bun portar i-a fost atribuit lui Ionel Tudorache de la Imprimeriile Gutenberg.


Liviu Onuța și Florian Anghel (în dreapta), au primit premiul pentru „cele mai frumoase picioare”. Foto: Titi Amzăr

Organizatorii nu au uitat nici la această ediție să ofere câteva premii speciale, spre deliciul publicului spectator. Astfel, premiile pentru „cele mai frumoase picioare” le-au fost oferite lui Liviu Onuța de la Sothis Print și lui Florian Anghel de la Tipografia Real.


Foto: Titi Amzăr

Un premiu special a primit și domnișoara Denisa Stoleriu, în vârstă de 9 ani, pentru rolurile de DJ-iță, majoretă, staff și alte cele…


Nicolae Moise, jucător al echipei Fabricii de Timbre din București. Foto: Titi Amzăr

Nicolae Moise, de la Fabrica de Timbre, a fost recompensat cu premiul „cel mai tânăr jucător”, domnia sa îndeplinindu-și în teren datoria de apărător al echipei din Dealul Filaretului în ciuda vârstei de numai 63 de ani.


Cosmin Pavel (Agressione Group) și Adrian Murăruș (Paper & Board Alliance). Foto: Titi Amzăr

De la ceremonia de premiere nu a lipsit nici domnul Adrian Murăruș, directorul general de la Paper & Board Alliance, un partener tradițional al turneului fotbalistic organizat de Agressione.

O notă maximă trebuie să-i acordăm și domnului Cosmin Pavel, directorul general de la Agressione Group, omniprezent în toate activitățile desfășurate la Cupa din 2012. De altfel, Cosmin Pavel a fost și într-o formă foarte bună, achitându-se la superlativ de rolul de gazdă, dar și de cel de M.C. la ceremonia de premiere.

La finalul competiției din acest an, marcată de mai mult fair-play decât edițiile precedente, rezultatele arată după cum urmează:

Grupe de calificare

Gutenberg 3 – 0 Nova Libris
Mega Press 2 – 1 Inform Lykos
Everest 2 – 0 Sothis Print

Master Print S.O. 1 – 6 Imprimeria Națională
Monitorul Oficial 0 – 0 Tipografia Real (3 – 4 la penalty-uri)
Pro Reclama 6 – 0 Eurobusiness Group

Amma Print 1 – 4 Fabrica de Timbre
Echipa Organizatorilor 5 -1 Silkat
Gutenberg 4 – 0 Mega Press

Nova Libris 3 – 0 Inform Lykos
Everest 16 – 6 Master Print S.O.
Sothis Print 3 – 0 Imprimeria Națională

Monitorul Oficial 1 – 6 Pro Reclama
Tipografia Real 7 – 0 Eurobusiness Group
Amma Print 3 – 3 Echipa Organizatorilor (2-0 la penalty-uri)

Fabrica de Timbre 4 – 2 Silkat
Gutenberg 3 – 1 Inform Lykos
Nova Libris 1 – 3 Mega Press

Everest 8 – 0 Imprimeria Națională
Sothis Print 7 – 1 Master Print S.O.
Monitorul Oficial 11 – 2 Eurobusiness Group

Tipografia Real 3 – 2 Pro Reclama
Amma Print 5 – 3 Silkat
Fabrica de Timbre 4 – 4 Echipa Organizatorilor (1 – 2 la penalty-uri)

Sferturi
Gutenberg 3 – 2 Echipa Organizatorilor
Everest 4 – 5 Pro Reclama
Tipografia Real 5 – 4 Mega Press
Fabrica de Timbre 0 – 6 Sothis Print

Semifinale
Gutenberg 2 – 0 Pro Reclama
Tipografia Real 3 – 4 Sothis Print

Finala mică
Pro Reclama 0 – 4 Tipografia Real

Finala mare
Gutenberg 3 – 0 Sothis Print

Meciul demonstrativ
Tipografi 5 – 4 Echipa Organizatorilor

Partenerii ediției a III-a a Cupei Tipografilor au fost brandurile de hârtie Sappi Quatro, Mastertac, Tauro, Condat, Formula, Torraspapel și companiile Printman, Grup Tico România, Siko România, Euroexpo Trade Fairs. Parternerul media tradițional al evenimentului a fost Print Magazin.

Fotografiile realizate în timpul competiției fotbalistice pot fi văzute și descărcate din galeria de imagini a siteului Print Magazin, pe pagina de Facebook a revistei și, în curând, pe siteul Cupei Tipografilor. De asemenea, Print Magazin vă pregătește și un scurt film realizat în ultima zi a turneului.

 

Similar Posts:

10 recommended
comments icon0 comments
0 notes
710 views
bookmark icon

Write a comment...