Stiri

Toyo Ink Group investeste în viitor.

• Bookmarks: 494


Toyo Ink Group a anuntat la inceputul acestei saptamani ca va incepe o colaborare cu gigantul ITOCHU Corporation pentru stabilirea unui sistem de reciclare a plasticului care va ajuta la recuperare și reutilizarea materialelor de ambalare a foliilor multistrat. Scopul acestei colaborari este de a dezvolta tehnologia necesara pentru a crea circularitatea reala a ambalajelor flexibile multistrat prin transformarea lor pana in 2022 Intr-un material reciclabil.

Tinta comuna este ca rata de reciclare a materialelor plastice sa ajunga la 40%  atat in Japonia cat si in celelalte regiuni. In prezent, in Japonia, rata de recilcare a materialelor plastice, se situeaza undeva la 27%.

Recent, problema deșeurilor din materialele plastice de unică folosință a atras tot mai accentuat atenția la nivel mondial. În Japonia, în timp ce aproximativ 16% din deșeurile de plastic sunt pur și simplu arse sau prelucrate prin alte metode fără a fi reutilizate, aproximativ 56% se bazează pe metode de incinerare, cum ar fi reciclarea termică și recuperarea căldurii. În prezent, cantități mari de plastic nu sunt reciclate.

Tehnologie unică de deconectare și de delaminare

Pentru a aborda problema deșeurilor de plastic, în 2019, Toyo Ink, în cooperare cu un furnizor de soluții ecologice de vârf, a dezvoltat o tehnologie inovatoare de recuperare a plasticului pentru ambalaje flexibile multistrat, prin aplicarea unei pelicule de dezghețare și un adeziv de delaminare pe pelicula de plastic care înconjoară straturi de cerneală (vezi figura 1). După utilizare, deșeurile de ambalaj sunt supuse unui tratament alcalin în care agentul de acoperire, adezivul și straturile de cerneală intercalate sunt eliberate curat de substratul filmului. Acest lucru are ca rezultat recuperarea materialului plastic de înaltă calitate (a se vedea figura 2) care poate fi apoi reutilizat pentru a crea produse de nouă valoare.

O fabrică pilot bazată pe acest proces de recuperare a plasticului este în prezent construită în Japonia și urmează să devină operațională spre finalul acestui an.

Similar Posts:

4 recommended
comments icon0 comments
0 notes
94 views
bookmark icon

Write a comment...