Stiri

Grupul american Sonoco lansează cutia de conserve din plastic

• Bookmarks: 24541


TruVue este alternativa la clasicele cutii de conserve din metal. Noul ambalaj a fost proiectat, prezentat și lansat pe piață de Sonoco. Procesul de fabricație se bazează pe o tehnologie brevetată de grupul american. Alimentele conservate de tipul supelor, sosurilor, fructe și legume în special, dar și hrana umedă pentru animalele de companie vor putea fi ambalate în cutiile din material plastic produse, în premieră, de americanii de la Sonoco. Botezat TruVue, noul tip de ambalaj a fost prezentat ca o „alternativă inovatoare” la conservele din metal și care va schimba nu doar imaginea rafturilor din marile rețele de magazine, dar și aspectul unei largi categorii de produse care nu au mai avut parte de inovații de decenii întregi.
Ambalajul inovator este fabricat prin tehnologia Fusion Freshlock, patentată de Sonoco. Specialiștii companiei nu au dezvăluit încă amănunte despre această tehnologie, potrivit Emballages Magazine. Cutia de conserve de la Sonoco este alcătuită dintr-un complex material plastic multistrat, fundul și capul fiind metalice, iar sistemul de deschidere este unul facil, „preferat de consumatori”.
Potrivit reprezentanților Sonoco, cutia TruVue din plastic rezistă solicitărilor apărute în procesul de conservare fără contrapresiune a alimentelor. În plus, sterilizarea se realizează mai eficient și mai rapid decât în cazul conservelor realizate din metal. De asemenea, producătorul a mai subliniat și faptul că bisfenolul A (BPA) lipsește din compoziția plasticului utilizat. Foarte interesant este faptul că investițiile fabricilor de conserve se reduc la minimum în cazul utilizării noului tip de ambalaj, umplerea acestora putându-se realiza pe actualele linii tehnologice. Sonoco este prezent în 34 de țări. Grupul produce ambalaje din hârtie, carton și plastic.

Similar Posts:

24 recommended
comments icon0 comments
0 notes
541 views
bookmark icon

Write a comment...