Stiri

Recipient multistrat de la RPC și Total

• Bookmarks: 23514


Britanicii de la RPC Promens Consumer Corby și grupul petrochimic Total au lansat, în cadrul unui parteneriat, un nou ambalaj inovator – borcanul multistrat. Recipientul are o greutate mult redusă față de ambalajele tradiționale din sticlă. Recipientul multistrat lansat de Total și RPC este fabricat din succesiunea de polipropilenă (PP), copolimeri de etilenă și vinil alcool (EVOH) și din nou, polipropilenă (PP).
Un astfel de borcan are un larg domeniu de aplicabilitate în domeniul ambalajelor alimentare. Este transparent și fabricat prin metoda injecție – turnare și întindere – suflare (injection stretch-blow moulding – ISBM). Este vorba despre un proces prin care un tub din material plastic este suflat la gură pentru a lua forma unei matrițe, dar acesta este format anterior prin turnare prin injecție într-o altă matriță.
Pentru a obține produsul final, compania RPC Promens Consumer Corby folosește polipropilenă având la bază metalocen PP furnizat de Total și dezvoltat special pentru tehnologia ISBM. Sticla multistrat obținută este caracterizată de o transparență deosebită și o strălucire specială.
„Noua tehnologie deschide noi oportunități în sectorul comerțului cu amănuntul, oferind ambalaje în special pentru diverse sosuri conservate, cafea instant, semipreparate, dar și fructe sau alte alimente pentru copii”, potrivit reprezentanților grupului Total, citați de publicația specializată Emballages Magazine.
Totodată, specialiștii francezi de la Total subliniază că un astfel de ambalaj este mai ușor decât alte ambalaje tradiționale de pe piața de profil și astfel devin mai economic de transportat, contribuind la reducerea emisiilor de dioxid de carbon. Capacele pentru aceste recipiente sunt produse de RPC Promens Consumer Corby, tot din polipropilenă, fiind astfel ușor de reciclat.

Similar Posts:

23 recommended
comments icon0 comments
0 notes
514 views
bookmark icon

Write a comment...