Default

Tehnologie nouă de reciclare a ambalajelor de tip multistrat

• Bookmarks: 24609


Un start-up provenit din cadrul Universităţii Cambridge, EnvAl, a dezvoltat o tehnologie unică ce permite reciclarea recipientelor de tip Tetra Pak şi care altfel ar fi luat calea gropilor de gunoi.

 

Tehnologia clasică de reciclare a ambalajelor multitrat permite reciclarea a 75% din hârtie, iar 20% din plastic şi 5% din aluminiu nu se pot recupera. Bazată pe procedeul de piroliză indusă prin microunde, noua tehnologie de la EnvAl asigură extragerea aluminiului şi plasticului conţinute în ambalaje.

 

Unitate mobilă de piroliză cu microunde

 

EnvAl a câştigat un premiu de 150.000 de lire (aproximativ 224.000 de euro) pentru tehnologia de reciclare pusă la punct, acordat de Cambridge University’s Entrepreneurs business creation competition. Tehnologia urmează să fie comercializată către firme interesate din domeniul reciclării, dar şi către producătorii de ambalaje.

Cofondatorul EnvAl, dr. Carlos Ludlow Palafox, a anunţat, de asemenea, că intenţionează să folosească în viitorul apropiat, suma câştigată din premiu  pentru a construi o uzină de reciclare a ambalajelor multistrat, tocmai pentru a demonstra eficacitatea tehnologiei, potrivit portalului ambafrance-uk.org. El a mai declarat că tehnologia îşi poate proba eficienţa doar dacă reciclarea se va realiza la o scară amplă.

Într-o primă etapă, se are în vedere realizarea unei unităţi mobile de reciclare, luându-se în calcul că ambalajele multistrat de tip Tetra Pak au o densitate scăzută şi, deci, costurile de transport sunt ridicate. Tehnologia de piroliză cu microunde induse este eficientă şi are un cost apreciat ca rezonabil.

Un start-up este o companie, un parteneriat sau o organizaţie temporară proiectată pentru a căuta modele de afaceri repetabile şi scalabile. Aceste companii, în general, nou create, sunt într-o fază de dezvoltare şi cercetare pentru pieţe.

 

Similar Posts:

24 recommended
comments icon0 comments
0 notes
609 views
bookmark icon

Write a comment...