Stiri

Un român este Fotograful Anului la Sony World Photography Awards

• Bookmarks: 26525


Cosmin Bumbuț fost desemnat „Fotograful Anului” la secțiunea „Arhitectură” de juriul celei mai mari competiții de fotografie din lume, Sony World Photography Awards, ediția 2015. Fotograf profesionist din București, el a fost selectat dintr-un grup de peste 87.000 de participanți pentru a lua parte la categoria „Professional”, secțiunea „Arhitectură”, cu seria numită „Camera intimă”. Lucrarea artistului român prezintă o serie de imagini copleşitoare realizate în celulele a 35 de închisori din România. Fotografiile câștigătoare vor fi expuse în cadrul expoziției Sony World Photography Awards 2015, din Somerset House din Londra și va fi publicată în catalogul oficial. Fotograful român va primi premiul și un echipament foto Sony de ultimă generație în cadrul galei de deschidere a expoziției.

„Premiul de la Sony World Photography este cel mai important pe care l-am câștigat până acum. Mă bucur că fotografiile din proiectul «Camera intimă» au fost apreciate internațional, mai ales că, din 2008, de când am început această serie, m-am întrebat cum va fi primită și înțeleasă. «Camera intimă» este un spațiu destinat dragostei și tandreței, dar care anulează, în același timp, ideea de intimidate. (…) Uniunea Europeană a adus, în 2007, dreptul deținuților de a primi vizite private. Asta înseamnă că un deținut care este căsătorit sau are o relație poate primi, o dată la trei luni, o vizită de două ore într-o cameră separată din incinta închisorii. În plus, dacă un deținut se căsătorește în închisoare, poate petrece 48 de ore în camera separată cu soțul sau soția și are dreptul la o vizită pe lună în primul an de căsătorie. Am început proiectul în 2008 și acum am fotografiat toate camerele intime din toate penitenciarele din România (35 de penitenciare)“, afirmă Cosmin Bumbuț.

În cadrul aceluiași concurs, fotograful american John Moore a câștigat marele premiu L’Iris d’Or – Fotograful profesionist al anului, pentru lucrarea „Ebola Crisis Overwhelms Liberian Capital”. Premiul lui John Moore constă într-un echipament foto digital Sony de ultimă generație și 25.000 de dolari. Juriul acestui concurs este format din experți recunoscuți la nivel internațional, iar competiția oferă expunere nu doar pentru câștigători, ci și

©Cosmin Bumbutz. All rights reserved. www.bumbutz.ro
©Cosmin Bumbutz. All rights reserved. www.bumbutz.ro
©Cosmin Bumbutz. All rights reserved. www.bumbutz.ro
©Cosmin Bumbutz. All rights reserved. www.bumbutz.ro
©Cosmin Bumbutz. All rights reserved. www.bumbutz.ro
©Cosmin Bumbutz. All rights reserved. www.bumbutz.ro

pentru cei aflați pe shortlist. Ediția din 2015 a Sony World Photography Awards a atras un număr record de 183.737 de imagini propuse de concurenți din 177 de țări, confirmând astfel statutul de cel mai mare concurs de fotografie din lume.

Similar Posts:

26 recommended
comments icon0 comments
0 notes
525 views
bookmark icon

Write a comment...