Default

Cel mai vechi laptop funcţional din România

• Bookmarks: 20439


Intel România şi Realitatea.net au oferit în luna iunie premiul pentru cel mai vechi laptop funcţional din ţara noastră, în cadrul fi nalei competiţiei „Oldest Notebook”.

Premiul, un laptop Sony Vaio cu tehnologie Intel® Centrino® 2, soluţie antivirus şi mouse wireless, a fost oferit deţinătorului primului laptop creat vreodată, Epson HX-20. Acesta este primul PC mobil cu baterii încorporate, anunţat în anul 1981 şi lansat comercial la nivel mondial în 1982. Deţinătoarea laptopului, Ioana Herbel din Baia Mare, a primit premiul din partea lui Tomasz Klekowski, Territory Manager Intel pentru Europa Centrală şi de Est.

„Istoria laptopurilor a cunoscut o evoluţie spectaculoasă în ultimii ani, lucru foarte uşor de observat comparând modelele înscrise în competiţie cu laptopul pe care îl oferim ca premiu”, a spus Klekowksi. Între modelul Epson HX-20, cu ecran LCD ce afi şa doar patru rânduri de text simultan, dotat cu imprimantă cu hârtie de mărimea unui bon fi scal şi o mini-casetă ca dispozitiv de stocare, şi laptopurile noi „există un salt tehnologic impresionant; astăzi putem crea PC-uri mobile mai uşoare, mai mici şi mai uşor de utilizat. De asemenea, laptopurile actuale oferă posibilitatea de a rula mai multe aplicaţii în acelaşi timp, fără a afecta performanţa sistemului. PC-ul portabil devine astfel un adevărat centru de divertisment mobil ce consumă mult mai puţină energie şi se poate conecta wireless, adaptându-se stilului de viaţă al utilizatorului modern”, a adăugat Klekowski.

„Am achiziţionat laptopul online, în urmă cu câteva luni, din pasiune pentru tehnologie. Este greu să îi mai găsesc o întrebuinţare reală în anul 2009, dar pentru că încă funcţionează, îl păstrez ca să îl arăt ori de câte ori am ocazia persoanelor care mă vizitează”, a spus Ioana Herbel, câştigătoarea concursului. Concursul „Oldest Notebook” a fost lansat pe 12 mai 2009, 465 de persoane înscriind în concurs modelele de laptopuri „vechi”, printre care şi PC-uri portabile de 10 kg, fără baterii, sau staţii pentru comunicaţii aviatice de acum jumătate de secol. Majoritatea laptopurilor înscrise în competiţie datează din perioada 1983 – 1989.

Similar Posts:

20 recommended
comments icon0 comments
0 notes
439 views
bookmark icon

Write a comment...