Default

Virtu RR50 răsplătit cu un prestigios premiu pentru design

• Bookmarks: 11574


Imprimanta roll-to-roll Virtu RR50, cu lățimea de 5 m, fabricată de producătorul elveţian de echipamente de tipar inkjet de mare format Polytype (fost WP Digital), a primit premiul „International Forum`s (iF) Product Design Awards 2011” la categoria Industrie şi Tehnologii. Acordat în urma unei atente evaluări din punct de vedere a calităţii designului înglobat şi a produsului finit, impactului asupra mediului, siguranţei în exploatare şi valorii brandului, acest premiu reprezintă un plus de recunoaştere la nivel internaţional pentru mărcile Virtu şi Polytype, a capacităţii inovative a acestora în domeniul tehnologiilor de imprimare.

Acest premiu se adaugă recunoaşterilor primite anterior de Virtu RR50, cum ar fi câștigarea anul trecut a European Digital Press Association Award pentru cea mai bună imprimantă de format lat mai mare de trei metri. Aceasta poate imprima cu cerneluri UV la o rezoluţie maximă de 1.200 dpi pe o gamă largă de suporturi flexibile, inclusiv textile, fiind disponibilă în patru sau şase culori, plus alb de acoperire sau overprint. Dintre inovaţiile specifice gamei Virtu amintim motorul de antrenare liniară care îmbunătăţește stabilitatea și calitatea imprimării, facilităţile în operare – cum ar fi alimentare asistată -, precum şi forma sa compactă şi robustă.

Cu o viteză care poate ajunge la 320 mp/oră, Virtu RR50 are şi alte facilităţi în arsenalul său: imprimarea simultană a trei role de 1,2 m, capacitatea de a suporta role grele şi posibilităţi de tăiere longitudinală şi transversală etc. Cerneala folosită, Virtu Flexo, nu generează compuşi volatili organici (VOC) în timpul imprimării, fiind ecologică. Mașina poate fi alimentată cu cerneală în sistem continuu, pentru lucrul într-un regim aglomerat. Echipamentul poate fi încărcat atât frontal, cât şi din spate, existând posibilitatea de a fi integrat unei linii de producţie industriale.

Grație certificatului iF pentru Excelenţa Designului, Virtu RR50 va fi inclusă în catalogul anual al iF Product Design Award, publicație care va lansată la începutul lunii martie. Acest premiu a fost acordat pentru prima oară în 1956, iar în acest an competiţia a numărat 2.756 de înscrieri care acoperă diverse domenii, inclusiv arhitectură, echipamente casnice sau industriale, sisteme de iluminat şi audio-video. Juriul a fost compus din 25 de experţi din diverse ramuri tehnologice, sub coordonarea dlui. Fritz Frenkler, profesor de design industial la Universitatea Tehnică din München.

Pentru mai multe informaţii vizitaţi siteul WP Digital si iF Design.

Pentru a vizualiza la o scară mai mare imaginea atașată acestei știri, click pe poza din dreapta titlului.

(Sursă: Polytype)

Similar Posts:

11 recommended
comments icon0 comments
0 notes
574 views
bookmark icon

Write a comment...