Default

Wifag se muta cu Polytype ca urmare a restructurarii

• Bookmarks: 22438


Producatorul elvetian de sisteme de tipar pentru ziar Wifag se muta impreuna cu firma sora Polytype, ca urmare a planului major de restructurare. In acelasi timp, compania si-a vandut fabrica sa din Berna catre producatorul industrial de sisteme de transmisie Mali International.

Wifag a trecut in 2009 printr-o serie de reduceri de personal, renuntand la 300 de angajati in octombrie si anuntand luna trecuta noi disponibilizari care vor lasa sucursala Wifag/Polytype Holding cu un personal de doar 63 de oameni.

Cele doua activitati principale ale holdingului au fost reunite in Fribourg, Elvetia. Mali International a reangajat o parte a personalului fabricii Wifag din Berna, urmand sa produca anumite subansamble Wifag pe care Polytype nu le poate realiza.

In declaratia transmisa catre clienti, Werner Tschan, directorul executiv al Wifag, afirma ca: „Ajustarile de o asemenea amploare, cum sunt cele facute de Wifag, constituie intotdeauna un proces dureros. Dar avem incredere in oportunitatile care i se vor deschide noului Wifag, ca o companie flexibila din domeniul producerii de rotative pentru ziare. Noul Wifag va continua sa ofere neschimbate o mare parte a serviciilor din trecut, exceptie facand productia noilor masini. Accentul va fi pus pe extinderea, reconfigurarea şi schimbarea de subansamble ale masinilor de tipar. In plus, inovatia va redeveni factorul mobilizator pe viitor.”

Totodata, holdingul Wifag/Polytype a restructurat si activitatea subsidiarei Wifag Digital, specializata pe productia sistemelor digitale de imprimare in format foarte lat. Potrivit anuntului remis presei la inceputul anului de catre Peter Ruth, CEO al Polytype Group, compania Wifag Digital va fi complet integrata in Polytype, fabrica de masini digitale din Wittenbach (Elvetia) urmand a fi dezasamblata si mutata tot la Fribourg pana la sfarsitul anului 2010. Portofoliul de echipamente digitale care erau produse de WP Digital este deja oferit pe piata sub denumirea „Virtu”, un brand al Polytype Ltd.

Similar Posts:

22 recommended
comments icon0 comments
0 notes
438 views
bookmark icon

Write a comment...