10 membri proaspăt intrați și un nou Consiliu Director, este bilanțul primei întâlniri din acest an a ATT
În perioada 27-28 mai a.c., ATT – Asociația Tipografilor „Transilvania” a organizat în stațiunea Balvanyos prima dintre întâlnirile bianuale ale membrilor organizației, la eveniment participând peste 100 de persoane, membri ai asociației și invitați. Cele două zile ale întrunirii asociației au cuprins atât o serie de prezentări tehnice și comerciale, cât și ședința Adunării Generale a membrilor ATT în care au fost votate admiterea de noi membri și componența noului consiliu director.
Prima zi a reuniunii a constat, conform obiceiului consacrat, într-o serie de prezentări tehnice și comerciale susținute de invitații organizației, precum: Müller Martini, manroland România, Siko România (agentul KBA în România), Carpatgraf (agentul firmelor Edale și Bar Graphics în România), Deutsche Leasing, Agressione Group, Antalis, Augusta Papier și Papyrus România.
Alături de reprezentanții acestor firme, domnul Dorin Pițigoi a făcut o trecere în revistă a proiectului „ASRO/CT 382 – Tehnologia Grafică”, o acțiune inițiată de ATT care privește dezvoltarea standardelor poligrafice din România. În același timp, doamna Mariana Ciobanu, directorul Colegiului Tehnic „Media” din București, le-a vorbit membrilor asociației despre stadiul proiectului CRIPT (Curriculum Revizuit în Învățământul Profesional şi Tehnic), acțiune la care, de asemenea, ATT este parte activă.
Ca și la întâlnirile precedente ale asociației, prezentările tehnice și comerciale au fost urmate de recomandarea firmelor care și-au manifestat dorința să adere la ATT, acestea fiind: Dacris Prod (Constanța), Digital Print Solutions (București), Eclipse (Buzău), Electronic Design & Consulting Group (București), Full Print Banat (Timișoara), Korad Print (Timișoara), Müller Martini (București), P.F.A. Dan Ciubotaru (Timișoara), Qual Media Group (Cluj-Napoca) și Tipografia Real (București).
Prima zi a întâlnirii membrilor ATT s-a încheiat cu o cină festivă, ocazie cu care a fost sărbătorită tipografia Alutus din Miercurea Ciuc, gazda primei întâlniri a organizației de anul acesta, compania celebrând 20 de ani de la înființare.
Cea de-a doua zi a întâlnirii a constituit întrunirea Adunării Generale a membrilor ATT, ședință în care a fost votată, prin vot secret, admiterea în asociație a firmelor care și-au depus adeziunea de aderare la Asociația Tipografilor „Transilvania”.
Un alt punct pe ordinea de zi a Adunării Generale a asociației l-a reprezentat alegerea prin vot a unui nou consiliu director, ca urmarea a expirării mandatului conducerii precedente. Cu acest prilej, membrii ATT au ales noul președinte al asociației și doi vicepreședinți. În urma votului exprimat de membrii ATT și conform Statutului asociației, pentru următorii doi ani, Consiliul Director va fi format din:
– Rácz Károly – Președinte ATT
– David Istvan – Vicepreședinte ATT
– Alexandru Galoș – Vicepreședinte ATT, îndeplinind și funcția de trezorier
Domnul Racz Karoly, noul președinte al ATT, în discursul de mulțumire adresat membrilor care i-au acordat încrederea prin vot, a dorit să asigure întreaga asociație că, în mandatul cu care a fost învestit pentru următorii doi ani, va susține continuarea proiectelor ATT aflate în derulare, respectiv:
• Programul ATT „Sprijin pentru învățământul poligrafic”, o acțiune desfășurată în cadrul inițiativei IPEQ a Forumului Tipografic Balcanic prin susținerea manroland AG Germania și manroland România în 14 licee din România în care există clase pe domeniul tehnici poligrafice (Arad, Baia Mare, București, Brașov, Buzău, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Miercurea Ciuc, Râmnicu Vâlcea, Sibiu, Târgu-Mureș, Timișoara și Topraisar). Acest program vizează asigurarea materialului didactic pentru profesorii de specialitate, acces pe platforma de e-learning a industriei grafice germane Print Promotion – atât pentru elevi, cât și pentru profesorii acestor școli -, cadrul formal de comunicare între profesori, prin organizarea unei mese rotunde în luna septembrie a acestui an și un concurs profesional pentru elevi, competiție desfășurată prin intermediul site-ului ATT;
• Lansarea în dezbatere publică, la nivelul întregii industrii grafice din România, a „Ghidului bunelor practici în industria poligrafică”, un document-cadru elaborat de ATT;
• Susținerea proiectului CRIPT al CNDIPT, aflat în derulare, care vizează modificarea curriculelor școlare și a Standardelor de Pregătire Profesională existente în învățământul tehnic poligrafic din România;
• Participarea asociației la expoziția drupa 2012.
Prima întâlnire a membrilor asociației ATT de anul acesta s-a încheiat prin vizitarea tipografiei Alutus din Miercurea Ciuc.
Consiliul Director ATT
Similar Posts:
- ATT continuă implementarea în țară a programului „Sprijin pentru învățământul poligrafic”
- Bucureștiul a găzduit cea de-a XXII-a întâlnire a membrilor ATT
- ATT se adună la Bacău pentru ultima întâlnire din 2011
- Industria tipografică din România are Comitet Tehnic de standardizare!
- Zsolt Rudnyanszky este noul președinte APIIP