Default

ATT continuă implementarea în țară a programului „Sprijin pentru învățământul poligrafic”

• Bookmarks: 21483


Asociația Tipografilor „Transilvania” (ATT) a organizat pe data de 17 martie 2011, ora 10, la Colegiului Tehnic „Unirea” și respectiv la ora 12.30 la Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau”, ambele din Cluj-Napoca, lansarea programului “Sprijin pentru învățământul poligrafic” desfașurat în România de ATT. Program face parte din IPEQ (Inițiativa pentru Educarea și Calificarea Tipografilor), derulata în 11 țări membre ale Forumului Tipografic Balcanic, cu sprijinul manroland AG Germania.

La eveniment au fost prezenți membrii Consiliului Director al ATT, Dan Teodorescu – director general manroland România, reprezentanții conducerii, profesorii de specialitate și elevii claselor cu profil pe domeniul tehnici poligrafice de la cele două licee clujene și, nu în ultimul rând, reprezentanți ai membrilor ATT din Cluj care doresc să le ofere elevilor celor două școli practică și vizite tematice.

În timpul întâlnirii a fost prezentat întregul program pentru anul școlar 2010-2011, în contextul rezultatelor așteptate: lucrarea donată de manroland AG – “Perspective print 2020 – de prof. Gerd Finkbeiner” pentru completarea materialului didactic necesar profesorilor de specialitate poligrafică, platforma e-learning „www.learn4print.com” la care au acces, cu sprijinul manroland, deopotrivă profesorii și elevii, siteul IPEQ (www.ipeq.org) creat ca platformă de comunicare între cadrele didactice ale școlilor și universitaților cu profil tipografic și media din cele 11 tari membre ale Forumului, precum și lansarea concursului pe meserii poligrafice cu probă teoretică și practică, care va avea loc în luna mai 2011. Au fost prezentate activitățile acestui program, la sfârșitul căruia va fi organizată o conferință de analizare a rezultatelor obținute, eveniment care va avea loc înainte de încheierea anului școlar.

Programul are ca scop dezvoltarea și îmbunătățirea parteneriatului între şcoală, industrie și patronatul din domeniul poligrafic, în vederea asigurării unor absolvenţi competitivi pe piaţa muncii, dar şi de facilitare a tranziţiei de la şcoala la locul de muncă. Beneficiarii acestui program sunt școli din 14 orașe ale României: Arad, Baia Mare, Brașov, București, Buzău, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Miercurea Ciuc, Râmnicu Vâlcea, Sibiu, Târgu Mureș, Timișoara și Topraisar (Constanța), unde ATT a identificat clase pe domeniul tehnici poligrafice, la care vor avea loc evenimente similare în cursul lunii martie 2011, realizate cu sprijinul membrilor ATT și a colegilor de breaslă din țară. Cei 1200 elevi și 65 de profesori care își desfășoara activitatea în scolile vizate din cele 14 orașe ale țării, constituie grupul țintă a programului “Sprijin pentru învățământul poligrafic”.

(Sursă: comunicat al Consiliul Director ATT)

Similar Posts:

21 recommended
comments icon0 comments
0 notes
483 views
bookmark icon

Write a comment...