Stiri

Demonstraţie practică la EDCG pentru masteranzii în poligrafie

• Bookmarks: 16519


Compania Electronic Design & Consulting Group (EDCG) a fost gazda prezentărilor practice, din cadrul modulului de serigrafie, pentru studenţii anului întâi de master în tehnologii şi sisteme poligrafice, organizat de Universitatea Politehnică din Bucureşti.

 Nu este primul eveniment de acest gen, EDCG susţinând astfel de cursuri şi în parteneriat cu reprezentanţii Colegiului Tehnic Media Bucureşti. De asemenea, a avut numeroase prezentări tehnice împreună cu furnizorii săi.

EDCG este un binecunoscut distribuitor de materiale și echipamente pentru serigrafie și tampografie, pe piața românească, fiind reprezentant al mai multor firme europene, cum ar fi Sun Chemical (Germania şi Marea Britanie), Sefar AG (Elveția), Tiflex (Franța), Sericom (Italia), SPT Marketing and Sales Gmbf (Foteco+Remco Germania), M&R Printing Equipments (SUA), Kent Stuttgart (Germania), Quaglia ( Italia) şi altele.

Experienţa companiei în domeniu și-a spus cuvântul și de această dată.

Alături de profesorii sosiți de la Chișinău, care predau şi la cursurile din cadrul masteratului TSD de la Politehnica Bucureşti, conf.dr. ing. Viorica Cazac și lect. Natalia Onici, reprezentanţii EDCG au susținut o demonstrație practică a ceea ce înseamnă o imprimare serigrafică.

Programul de master Tehnologii şi sisteme poligrafice este organizat în cadrul UPB, la Facultatea Ingineria şi Managementul Sistemelor Tehnologice, departamentul Mașini şi Sisteme de Producţie. Este un program de master complementar, obiectivul primordial al acestuia fiind acela de a oferi studenţilor cunoştinţe despre tehnologii poligrafice şi sisteme moderne de producţie din industria poligrafică, iniţierea şi/sau transformarea afacerilor şi a managementului sub impactul tehnologiilor informaţiei.

Alături de tehnicienii din cadrul EDCG, studenții au parcurs toate etapele procesului specific de imprimare. De la întinderea sitei pe ramă, pregatirea pentru emulsionare, emulsionare, expunere și developare până la imprimarea propriu-zisă.

În timpul demonstrației practice au fost abordate și detalii teoretice referitoare la produsele utilizate și la impactul acestora asupra mediului înconjurător, cât și mici secrete ale tehnicii de imprimare, completând astfel cursul teoretic.

Electronic Design & Consulting Group (EDCG) este o firmă cu capital privat românesc care, de la înfiinţare, a promovat metodele de lucru moderne în serigrafie, prin organizarea de seminarii şi conferinţe.

Similar Posts:

16 recommended
comments icon0 comments
0 notes
519 views
bookmark icon

Write a comment...