Default

20 de ani de Ferry sărbătoriți pe vaporul Europa

• Bookmarks: 19488


Două decenii s-au scurs de la înființarea Grupului Ferry. Cu această ocazie a fost organizat în Budapesta „Seminarul Ferry Boat” la care au fost invitați clienții și colaboratorii companiei din centrul și estul Europei. De asemenea, au participat și reprezentanți ai filialelor firmelor producătoare de soluții din segmentul imprimării ambalajelor și etichetelor (UV Offset/UV Flexo, converting și finishing) din România, Ungaria, Slovacia, Slovenia, Bosnia și Herțegovina, Serbia, Muntenegru și Croația.

Dan CĂLIN

Evenimentul este unul tradițional, organizat periodic, ediția anterioară având loc în urmă cu trei ani. Anul acesta au răspuns invitației de a fi prezenți la festivitățile de două zile de pe vasul Europa 152 de persoane, 10% fiind din România. Grupul Ferry este reprezentant în zona Europei Centrale și de Est pentru firme renumite în industria ambalajelor, a termoformării, a prelucrării maselor plastice, a imprimării flexo și offset, dar și a consumabilelor pentru aceste segmente: Diamat Maschinenbau, Illig Maschinenbau, Zeller+Gmelin, Füll Systembau, Lombardi Converting Machinery, Ultralight, Clever Machines, FlexoMaid, UniNet iColor etc.
Prezentările din cadrul evenimentului au fost atractive atât prin prezentarea istoriei tehnologiei aplicate în cadrul soluțiilor prezentate, cât și prin sesiuni specializate de discuții cu experți din domeniu care au rezultate și analize ce au condus la anumite standarde folosite azi în tehnologiile Flexo, UV, converting sau finishing. Organizatorii au dat dovadă de profesionalism atât prin prezentările traduse sincron în trei limbi, cât și prin programul plin de momente de suspans și de relaxare, așa cum îi stă bine unui eveniment de sărbătorire a 20 de ani de activitate.
A fost prezentată gama de produse comercializate de specialiștii mai multor companii. Astfel am aflat noutățile firmei Lombardi Converting Machinery din Italia, producător de utilaje flexografice, serigrafice și de finisare cu peste 1.300 de echipamente instalate în 100 de țări. Lombardi a prezentat ultimele echipamente pe care le oferă pieței: presele modulare în linie Synchroline care oferă o calitate a printului foarte apropiată de cea a offsetului, echipamentele de tipar Invicta dotate complet cu servomotoare, presele modulare în linie Flexoline, utilajele pentru înnobilarea etichetelor Screenline și mașinile de finisat etichete pre-printate digital Digistar.
Reprezentanții firmei Zeller+Gmelin, producător german de cerneluri și lacuri UV, au prezentat avantajele echipamentelor care au o gamă extinsă de culoare pe care o pot realiza și provocările aduse industriei poligrafice de aceste inovații. Compania este una dintre cele care oferă cerneluri special create pentru a satisface aceste cerințe. O parte dintre ele au fost prezentate auditoriului, dar și altele inovatoare pentru tot felul de aplicații speciale.
Grupul Füll Systembau din Germania, producător de echipamente de mixare și dispersie a cernelurilor, cu peste 2.500 de sisteme instalate în toată lumea, și-a prezentat portofoliul de produse destinate industriei poligrafice și modul în care pot fi configurate în funcție de necesitățile fiecărei tipografii. Reprezentanții companiei au arătat care sunt avantajele pe care le oferă utilizarea unor astfel de echipamente: consum mai mic de cerneală, pierderi mai mici de cerneală, câștigarea de spațiu pentru depozitare, mai puține defecțiuni ale imprimantelor, recuperarea investiției în mai puțin de doi ani etc. Ultralight din Liechtenstein, producător important de lămpi UV de calitate înaltă, și-a prezentat gama destinată tiparului offset și flexo.
Illig din Germania, producător de echipamente de termo-formare și de ambalare, a arătat auditoriului care sunt inovațiile și avantajele pe care le oferă clienților prin intermediul mașinilor sale. Domnul Zoltán Mátyás de la UniNet a demonstrat utilitatea tiparului digital în domeniul etichetelor și care sunt motivele pentru care tipografii ar trebui să investească în echipamente destinate tirajelor mici de pe acest segment (începând de la costul investiției și pregătirea resursei umane și ajungând până la calitate și recuperarea investiției). Sunt foarte multe avantaje comparând cu tiparul offset. În completare, Zoltán Mátyás a prezentat câteva astfel de echipamente de la iColor (iColor 700, respectiv iColor 700). Cele două zile de seminar au fost și o ocazie perfectă pentru cei prezenți de a socializa și de a schimba informații. La cât mai mulți ani, Ferry!

Similar Posts:

19 recommended
comments icon0 comments
0 notes
488 views
bookmark icon

Write a comment...