Default

Acord DPDA-INGEDE pentru o mai bună reciclabilitate a printurilor digitale

• Bookmarks: 17477


Alianţa producătorilor de echipamente digitale „Digital Print Deinking Alliance” (DPDA) şi asociaţia producătorilor de hârtie „Forschungsgemeinschaft Deinking-Technik” (INGEDE Internationale) au semnat o scrisoare de intenţie privind colaborarea în domeniul eliminării cernelii din printurile imprimantelor inkjet.

Principalul obiectiv al acestei colaborări este de a identifica noi soluţii pentru reciclarea hârtiei imprimată analog şi digital. Scopul acestei acţiuni este de a ajuta atât pe producătorii de echipamente inkjet, cât şi centrele de prelucrare a deşeurilor din hârtie să anticipeze care vor fi cerinţele din punct de vedere comercial şi de mediu, pe măsură ce volumele imprimate cu sisteme inkjet vor deveni tot mai semnificative.

În imagine, de la stânga la dreapta: Dr. Ulrich Hoeke – INGEDE, Eric Owen – Eastman Kodak Company, George G. Promis – Ricoh InfoPrint Solutions, Aurelio Maruggi – Hewlett-Packard, Dr. Michael Has – Océ Printing Systems GmbH

Atât DPDA cât şi INGEDE înţeleg că identificarea soluţiilor fezabile vor presupune optimizarea cernelurilor, a tratamentelor aplicate, caracteristicile hârtiei şi a procesului de eliminare a cernelii. Comitetul Tehnic al DPDA-INGEDE s-a reunit deja într-o primă întâlnire de lucru, acesta propunându-și să deruleze cel puţin un proiect comun în acest an.

Industria hârtiei a trebuit deja să depăşească probleme considerabile cu reciclarea imprimărilor flexo cu cerneluri pe bază de apă. Pentru a evita apariţia unor probleme similare şi cu cernelurile inkjet, tot pe bază de apă, industria hârtiei şi producătorii de utilaje de tipar sunt decişi să coopereze mai intens.

DPDA este un grup de lucru format din Hewlett-Packard, Ricoh InfoPrint Solutions, Kodak şi Océ Printing Systems în 2008. DPDA realizează cercetări pentru cuantificarea şi îmbunătăţirea îndepărtării cernelii din printurile obţinute prin tehnologii care au cerneluri pe bază de apă.

INGEDE este o asociaţie a principalilor producători europeni de hârtie, fondată în 1989. Scopurile INGEDE sunt de a promova utilizarea de hârtiei obţinută prin reciclarea hârtiilor grafice (hârtie de ziar, pentru publicaţii şi de birou) şi de a îmbunătăţi condiţiile de prelungire a duratei de folosire a hârtiei reciclate în domeniul grafic şi de igienă.

(Sursa: INGEDE)

Similar Posts:

17 recommended
comments icon0 comments
0 notes
477 views
bookmark icon

Write a comment...