Eveniment

ATT la Print & Sign: Cum poate fi sprijinit și care este oferta învățământului tehnic pentru industria grafică

• Bookmarks: 951287


Dacă la precedenta întâlnire a membrilor ATT, din aprilie, dezbaterile s-au axat pe problematica autorizărilor necesare pentru învățământul de specialitate, la recenta conferință de la Print & Sign 2019 preocupările participanților au fost legate de sprijinul necesar, de suportul tehnic, care ar trebui asigurat acestuia.

„Suportul tehnic pentru producătorii din industria tehnică și pentru învățământul de specialitate din România”, a fost tema conferinței organizată la Romexpo (București) de Asociația Tipografilor „Transilvania” (ATT), în cadrul târgului de tipar digital pentru Europa de Sud-Est „Print & Sign”. ediția 2019. Au participat reprezentanți ai Autorității Naționale a Calificărilor, de la Ministerul Educației Naționale (Centrul național de evaluare și calificare), Autoritatea națională pentru formare profesională în sistem dual din România și altele.

„Dacă la precedenta conferință din aprilie 2019, a fost prezentat procesul de autorizare, acum ne preocupă dificultatea completării claselor (grupelor), lipsa manualelor din licee și necesitatea rescrierii lor, lipsa materialelor auxiliare precum caietele de practică, dar și cine este autorizat să le elaboreze. De asemenea, există meserii care nu au alocat un standard ocupațional sau care necesită revizuirea standardelor ocupaționale și a standardelor de pregătire profesionale”, a declarat Mirela Marica, de la Asociației Tipografilor „Transilvania” , moderatorul conferinței. (Romulus Cristea)

Similar Posts:

95 recommended
comments icon0 comments
0 notes
1287 views
bookmark icon

Write a comment...