Stiri

După 33 de ani, tipografia închisorii din Caen va fi desființată

• Bookmarks: 43701


Zeci de deținuți au fost calificați în meseria de tipograf, după ce au urmat cursuri de formare în cadrul unei școli-tipografii, care a funcționat în cadrul penitenciarului din Caen (Franța).

Tipografia închisorii din Caen, care funcționa, încă din 1985, în cadrul unui program unic de reinserție profesională pentru deținuți va fi desființată, după ce a rămas fără fonduri.

Asociația Artec a primit deja un aviz de evacuare trimis de administrația închisorii, iar la data de 10 decembrie, amplasamentul va trebui eliberat.
„Vestea a venit pe neașteptate. Va trebui să evacuăm, în scurt timp, spațiul de 110 metri pătrați unde aveam instalate două mașini de tipărit Ryobi (una cu patru grupuri de culoare, necesară și pentru susținerea bacalaureatului profesional al deținuților aspiranți la diploma de tipograf și altă presă monocromă). Acum căutăm cumpărători pentru echipamentele de tipărit. Această tipografie a funcționat cu subvenții regionale (circa 40%), care în prezent au fost sistate. Și cum tipografia nu a fost înființată cu scopul de a fi rentabilă, ci pentru a pregăti într-o meserie deținuții închisorii, acum va trebui să o închidem”, a declarat pentru Graphiline, Jean-Baptiste Delaby, președintele asociației Artec, promotoarea proiectului de formare profesională pentru deținuții din închisoarea Caen.

Similar Posts:

43 recommended
comments icon0 comments
0 notes
701 views
bookmark icon

Write a comment...